rogger Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Witam. Mam pytanie : czy ktoś jeździ w kasku firmy nishua ?No i może od razu drugie : czy ktoś miał z nim problemy ? Kupiłem w/w model i po pierwszej rundce , a właściwie w trakcie zepsuł się przycisk otwierania szczęki :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Rzuć nim o ścianę. Poważnie piszę - lepiej w ten sposób się przekonać co będzie podczas wypadku niż mając go na głowie. A potem kup porządny kask i pamiętaj że biednego nie stać na tanie rzeczy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 HAHA może rzucę jak wróci od producenta. Właśnie tak myślałem i kupiłem trochę droższy a tu zonk. Od kasku w okolicach 1300-1500 zł to można by oczekiwać że bezpieczny będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Też miałem napisać "po co kupiłeś gówno"?, ale kiedy zerknąłem na cenę trochę mnie zatkało! Nigdy nie miałem kasku pow. 1000 zł i nigdy w żadnym nic się nie zj**ało! Stąd moje zdziwienie. Ale myślę, że wymienią zapięcie bez większego problemu. Zapewne miałeś pecha trafić na babola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 O kurde, to takie drogie? Przecież to jakiś no-name, po co się było w to pchać? No nic, to zostaje reklamować. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Koreańszczyzna. http://www.motorcycle.com/products/kbc-v-zero-helmet-review-91194.html Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Miałem w tej cenie parę innych opcji : nolan ,shark ,hjc,agv. Przekonała mnie masa ( carbon ) , no i jakość spasowania elementów . Przeczytałem parę testów. Nie był to pierwszy mój kask ,no i nie pierwszy szczękowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Dziś dzwonili, że kask wrócił od producenta ale nie miałem czasu odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chico Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 ten kask w karbonie na alledrogo to 459 pln, skąd cena 1300 - 1500pln? czy źle patrzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Kask już odebrany . ten kask w karbonie na alledrogo to 459 pln, skąd cena 1300 - 1500pln? czy źle patrzę?No mój ma na metce 1468 ( przepłaciłem ?), i w tym pułapie szukałem. W kilku gazetach czytałem testy i cena mniej więcej się pokrywała. No cóż albo ze mnie jeleń albo znalazłeś ciekawą okazję . :biggrin: no chyba że ktoś sprzedaje po moim wpisie o awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skovronsky Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Na allegro jest powystawowy z drobnym uszkodzeniem w rozmiarze XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chico Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) za 599 pln jest powystawowy ale nie uszkodzony, dziwne dla mnie żeby kask z karbonu był w tej cenie ;) sam mam z tego materiału dlatego wiem ile płaciłemco do testów na stronie SHARP'a nie ma tej marki - dziwne Edytowane 25 Marca 2016 przez chico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Co do testów poszukaj w niemieckiej prasie lub w np." motocyklu". Ciekawe podejście do ceny. Jak zapłaciłes dużo to carbon, ale inny to nie możliwe bo znalazłeś na aukcji tańszy. Może zrobiłem błąd, że kupiłem markę no name, może tego nikt nie kupuje bo była to pierwsza reklamacja w Polsce. Na razie muszę w tym garnku pojeździć, bo w tym roku już na drugi nie mam kasy. Jak zrobię parę setek to napiszę czy w ogóle nadaje się do użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Zrobiłem parę setek i napiszę kilka spostrzeżeń : plusy- cichy- jak na kask szczękowy- świetna wentylacja - mimo kilku jazd w deszczu jeszcze nie zakładałem pinlocka, a jest w komplecie- wygodny ( na mojej głowie :) ) i dosyć lekki- dobre spasowanie elementów minusy- kiepska jakość lakieru - rysuje się- dziwna aerodynamika Z czasem pewnie dojdzie coś jeszcze . Ogólnie kask nie najgorszy , ale nie w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi