Skocz do zawartości

Kask nishua nfx-1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie : czy ktoś jeździ w kasku firmy nishua ?

No i może od razu drugie : czy ktoś miał z nim problemy ?

Kupiłem w/w model i po pierwszej rundce , a właściwie w trakcie zepsuł się przycisk otwierania szczęki :banghead:

Rzuć nim o ścianę. Poważnie piszę - lepiej w ten sposób się przekonać co będzie podczas wypadku niż mając go na głowie.

A potem kup porządny kask i pamiętaj że biednego nie stać na tanie rzeczy.

Why... So... Serious

Też miałem napisać "po co kupiłeś gówno"?, ale kiedy zerknąłem na cenę trochę mnie zatkało! Nigdy nie miałem kasku pow. 1000 zł i nigdy w żadnym nic się nie zj**ało! Stąd moje zdziwienie. Ale myślę, że wymienią zapięcie bez większego problemu. Zapewne miałeś pecha trafić na babola...

Kask już odebrany .

ten kask w karbonie na alledrogo to 459 pln, skąd cena 1300 - 1500pln? czy źle patrzę?

No mój ma na metce 1468 ( przepłaciłem ?), i w tym pułapie szukałem. W kilku gazetach czytałem testy i cena mniej więcej się pokrywała. No cóż albo ze mnie jeleń albo znalazłeś ciekawą okazję . :biggrin: no chyba że ktoś sprzedaje po moim wpisie o awarii

za 599 pln jest powystawowy ale nie uszkodzony, dziwne dla mnie żeby kask z karbonu był w tej cenie ;) sam mam z tego materiału dlatego wiem ile płaciłem

co do testów na stronie SHARP'a nie ma tej marki - dziwne

Edytowane przez chico

Co do testów poszukaj w niemieckiej prasie lub w np." motocyklu". Ciekawe podejście do ceny. Jak zapłaciłes dużo to carbon, ale inny to nie możliwe bo znalazłeś na aukcji tańszy. Może zrobiłem błąd, że kupiłem markę no name, może tego nikt nie kupuje bo była to pierwsza reklamacja w Polsce. Na razie muszę w tym garnku pojeździć, bo w tym roku już na drugi nie mam kasy. Jak zrobię parę setek to napiszę czy w ogóle nadaje się do użytku.

• 1 miesiąc temu...

Zrobiłem parę setek i napiszę kilka spostrzeżeń :

plusy

- cichy- jak na kask szczękowy

- świetna wentylacja - mimo kilku jazd w deszczu jeszcze nie zakładałem pinlocka, a jest w komplecie

- wygodny ( na mojej głowie :) ) i dosyć lekki

- dobre spasowanie elementów

minusy

- kiepska jakość lakieru - rysuje się

- dziwna aerodynamika

Z czasem pewnie dojdzie coś jeszcze . Ogólnie kask nie najgorszy , ale nie w tej cenie.