DaMo7 Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Siema. Mam okazję kupić za małe pieniądze Cbr 600rr po glebie. Problem polega na tym że podczas gleby został urwany dekiel alternatora wraz z kawałkiem karteru. Chciałbym dowiedzieć się czy jest sens w ogóle o tym myśleć czy lepiej sobie odpuścić ? Czy po kupnie nowego dekla oraz uzwojenia będzie to chodziło tak jak należy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 A jak załatasz dziurę w karterze?Sam dekiel nic ci nie da,altek pływa w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMo7 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Dobra, nie było tematu. Myślałem że tu jest na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Tutaj tylko przekładka bloku Cię ratuje, ale całkiem możliwe że wał jest krzywy. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMo7 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Sam blok ciężko znaleźć, zresztą silnik też. Z tym wałem też całkiem możliwe bo wyrwalo całe uzwojenie także musiał o coś porządnie zahaczyc przy szlifie bo zazwyczaj dekiel lekko pęka lub jest przytarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Tutaj tylko przekładka bloku Cię ratuje, ale całkiem możliwe że wał jest krzywy.Magneto na 100% krzywe i jak piszesz wał pewnie też. Generalnie chrupek. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMo7 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Dobra, Dzięki panowie. Jak uda mi się jeszcze taniej wyrwać to może będzie jakiś projekt na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrx95 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Zależy jeszcze za jakie pieniądze jest to sprzedawane. :) Bo jak się trochę znasz na rynku, to zawsze można kupić i na części sprzedać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMo7 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Raczej bym robił igłę pod siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 To kup coś z czego warto robić igłę. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMo7 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Z 600RR nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrGlub Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Raczej chodzi o jakość egzemplarz a nie konkretny model. Edytowane 18 Marca 2016 przez MrGlub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMo7 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Dobra, tą chyba sobie odpuszczę. Może coś się jeszcze trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonklx Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 kartery zawsze można pospawać jak masz wszystkie części ale raczej niema tu sensu tego robić jedynie opłaca się spawać dla zabytków co bardzo trudno o części ale one raczej nie zapie**alają ponad 200 jedynie inny silnik cię ratuje ja bym tego nie kupował chyba że za bardzo małe pieniądze i żyć ze świadomością ze jak nie znajdziesz silnika trzeba zarobić na częściach żeby odzyskać pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMo7 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Niestety koleś nie ma tych kawałków. Właśnie najbardziej martwi mnie to że nie znajdę silnika w dobrym stanie za dobrą kasę a z części raczej nie odzyskam kasy. Także tą rr-ke sobie odpuszczę i jak już pisałem poczekam na coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi