rock76 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 czesc.mam pytanie czy ktos z was usuwal chrom z powierzchni aluminiowych.chcialbym pomalowac na czarno pokrywe filtra powietrza(sporciak) tylko,ze wczesniej trzeba by bylo usunac chromowana powloke.moze ma ktos z was jakies domowe sposoby na to.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Mam lepszy pomysł dla Ciebie. Folia czarny mat do oklejania samochodów (jest termoplastyczna). Chrom zostanie w razie co i będziesz miał efekt, którego potrzebujesz.Tak to pozostaje Ci galwanizernia. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 sugeruję skorzystać z wyszukiwarki, odpowiedzi powinny być w mechanice, weteranach lub co, jak kupić. będzie szybciej i bardziej kompleksowo skorzystać z już zgromadzonej na fm wiedzyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rock76 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 caly motor mialem w foli.czarna satyna.tydzien zostal zdjety i poszedl do malowania.odchodzi to po czasie.slonce deszcz i zaczyna sie wszystko odklejac.ok,dzieki.musze pogrzebac i cos znajde jak to zrobic samemu.jesli sie nie uda oddam do galwanizacji.dzieki jeszcze razpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotorcycleManiac Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Piaskowanie a następnie malowanie proszkowe. Od razu mówię, że piaskowaniem nie usuniesz chromu ale zmatujesz powłokę dzięki czemu lakier proszkowy będzie się trzymał. U mnie się to sprawdziło - od trzech lat nic jeszcze nie odpadło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Jesli dalej potrzebujesz usunać chrom - to nie dalej jak 2 tyg. temu opanowałem ten "problem"... Jednak pomysł z matowaniem pod lakier chromu wydaje mi sie - najwłaścicwszy - w moim przypadku istniała inna potrzeba zdjęcia chromu... :wink: Edytowane 13 Marca 2016 przez FIS Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Elektrolit ze starego aku, mala wannna i napicie. Mechaniczne usuwanie sobie daruj. tylko nie wciagaj w nosMatowalem chrom pod lakier na elementach, chodzilo o polaczenie chromowanej powierzchni z lakierem, jest to do zrobienia. Potem calosc krylem bezbarwym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rock76 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 czesc.jutro bede mial 2-3 litry elektrolitu i wrzuce do kapieli.jak dlugo mam to zostawic w plynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Usuwalem ze stali, na aluminium zrub prube, bo może ci go kwas zjesc Dodatni biegun do przedmiotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rock76 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) zostawilem wczoraj mala czesc aluminiowa ktora jest pokryta chromemw elektrolicie.przyjechalem z pracy i sprawdzilem czy cos sie dzieje.rogi zaczely sie marszczyc.czyli cos dziala.jutro sprawdze jeszcze raz. Edytowane 16 Marca 2016 przez rock76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rock76 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 wroce do tematu.kapiel w elektrolicie nie pomogla.znalazlem kolo siebie firme ktora zajmuje sie miedzy innymi galwanizacja.oddalem na drugi dzien odebralem czyste,ladne i gotowe do malowania.koszt niewielki.pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi