Skocz do zawartości

Kask Tiger

Rekomendowane odpowiedzi

jak najbardziej jestem za

dobre kaski za rozsadną cenę.

na motorze przy centralnym uderzeniu głową nie ma sznas nawet w najnowszym Nollanie, a gdy moto wlecze nas za sobą to Tiger tak samo chroni glowę jak każdy inny.

A że pekają, że nie przeżywają upadków z 1 piętra na chodnik.. cóż kaski nie po to sa by nimi rzucać.

W kasku moim zdanie najważniejsze jest by byl cichy. więc jeśli nie przekraczasz zbytnio 100 km/h to Tiger jest najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie.

ja mam 2 kaski - Caberga i Tigera

Caberg byłna dłuższe trasy - bo cichy, a koło domu tłuklem w Tigerze - swoją droga uważam że przy ostatniej mojej kraksie Tiger uratował mi życie - jest lekki i nie urwało mi łba.

jak cierpisz na deficyt gotówki i na cholerną chęć jeżdżenia kupuj Tigera!

Tylko zedrzyj te badziewne naklejki - kask zaraz zacznie wyglądać lepiej.

inną zaletą Tigrów są ceny szybek - śmiesznie niskie

Tzn jak na razie u babki po wiosce jeździłem cały czas bez kasku a teraz kumpel misi mi trzoszke gotówki i chce to spłaci nowym kaskiem taigera tylko czemu bez szybki 8O

Ile moze kosztowac szybka i czy mozna zakładac np kupic sobie zwykła i przyciemnianą :?: I co najważniejsze policja nie patrzy jaki kask tylko czy kask :twisted:

szybka do tigera kosztuje okolo 16-20 zł.Jest tania, ale zniekształca obraz i po jednym czyszczeniu są na niej rysy.Są i ciemne(różne odcienie) i białe. Ja jeżdżę w Tornado czasem-jeszcze gorszy niż tiger.Tzw.kask antymandatowy.Pałki się raczej ie czepiają, inaczej nie sprzedawali by tych kasków.Jeśli nie masz kasy, to jepszy tiger niż nic.Za te pieniądze nie kupisz raczej nic.Bo nie wiem czy lepszy nowy tiger czy stary używany nolan albo coś, co za tą kasę można kupić u handlarzy.

Jak nie masz kasy to tornado lepsze niz jazda bez kasku, bo przynajmniej ja nie wyobrazam sobie jazdy bez kasku (no chyba za parada na zlocie, chyba jedyny wyjatek) . Wiadomo, ze tornado to bubel ale zawsze jakis atest to musi miec i jakies normy bezpieczenstwa spelniac, nie jest to przeciez kask robiony przez dziadka w garazu.

tornado to bubel ale zawsze jakis atest to musi miec i jakies normy bezpieczenstwa spelniac

atest E20 może dostać nawet gliniana miska z paskeim pod brode...

wiec??

Ok nie wiem na jakiej podstawie tak sadzisz, ale jakby nie patrzec lepiej jezdzic w tornadzie niz bez kasku i o to mi w moim poscie chodzilo :banghead: .

Ja powiem tak sam mam TORNADO bo nie mam kasy teraz na lepszy kask a jeszcze czeka mnie urzad skarbowy i rejestracja wiec troche kasy na to pujdzie.

Z tym że po 1-szym czyszczeniu na szybce mamy rysy to racja trzeba poporstu bardzo uważać na szybke - wydaje mi sie zenajlepsze są chyba okularki i otawrta szybka, bo przy zamknietej szum mamy taki sam jak przy otawrtej a w dodatku szybka zniekształca to co widzimy :D

ale co do tego czy weźmiesz tego Tigera to sam zdecyduj - ale tak jak mówią koledzy zawsze to inaczej jak cos masz na tym globie a i dla Ciebie przy jakims upadku również same + :mrgreen:

pozdro. ŚWIR :banghead:

No coz ja mam tigera kask, poniewaz moj sp. ojciec kupil go gdy kupowalismy simsona (musial w czyms wrocic do domu simsona). Wg. mnie nie oplaca sie kupowac tigera. Gdy walnalem nim lekko o szafke to zrobilo sie male wgniecenie... :banghead: Zawsze mam wrazenie ze jakbym go podniosl reka ponad glowe i rzucil na aswalt to by sie polamal... Sam jezdze w nolanie, ktorego dostalem zadarmo od sasiada :D)) Jakis stary model, ale lepsze to niz tiger bankowo... Naprawde lepiej kupic jakas uzywke nolana, badz tez innej znanej z dobrych wyrobow firmy =]]]]

Pzdr

Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1

nie polecam w żaden sposób kupowania kasków przez allegro!!!!!!!!! Kupilem w ten sposób za duży kask i dalej nie miałem w czym jeździć, a kasy na inny już nie miałem.Sprzedałem go taniej niż kupiłem.Zdecydowanie odradzam.Kask trzeba przymierzyć i pochodzić w nim parę minut.