Ktoś Na Pewno Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Tak woda wlatywała przez pompe wody i dlatego był siwy olej. Zrobiliśmy remont, wymieniliśmy łożysko na pompie wody i teraz już olej nie jest siwy wszystko gra. Wymieniliśmy dużo łożysk bo motor stał długo przy starym właścicielu bez używania i wymiana była konieczna. Wymieniliśmy wał i łożysko [wał Wossner] na wale, na cylinder poszła tuleja żeliwna, a do niej nowy tłok Wossner, uszczelki na cały silnik. I moje pytanie brzmi jak mam dotrzeć motor? Ten co robił cylinder mówił żeby dotrzeć 20h. Więc powoli docieram dotarłem już 15h i teraz jak dotrze to ostatnie 5h to czy mam powoli wkręcać motor na obroty z dnia na dzień coraz bardziej czy może od razu mogę wkręcić max ? A może za dużo lub 20h to za mało? Proszę o porady na ten temat, a nie na nicasile czy coś w tym stylu :) Dzięki z góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Rozgrzej silnik do temperatury pracy i wtedy możesz dzidować. Tuleja wymaga dłuższego rozgrzewania niż nikasil Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 No dobra rozumiem. A olej do benzyny jaki polecacie? Obecnie leje Venol 2TC na 4 litry benzyny wlewam 100ml oleju? Mniej? Więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 No dobra rozumiem. A olej do benzyny jaki polecacie? Obecnie leje Venol 2TC na 4 litry benzyny wlewam 100ml oleju? Mniej? Więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Nie wiem dlaczego ale mam dziwne wrażenie że mój cross jest słabszy niż poprzedni chińczyk 125cm 4t. Zrobiłem generalny w tym wszystko wymienione ale brak mocy. Na postoju bardzo ładnie się wkręca na obroty, zapala od kopa. Dotarłem 20h i myślałem że będzie lepiej a tu nic się nie zmienia. Filtr powietrza troche nasączony, zawór dobrze ustawiony, gaznik wyczyszczony benzyną podczas remontu. Dodam jeszcze że ja jadąc na szóstym biegu jade 15-20 km/h przy wolnych obrotach i nie gaśnie ;/ Niby wszyscy mówią dlatego że zębatkę mam z tyłu jeszcze raz większą jak mój brat w Yamaha XT 600. Z dyfuzora leci troszke olej ale mechanik mówił że mam się tym nie przejmować. Proszę o pomoc bo jutro chcę troszke polatać :D Edytowane 30 Lipca 2016 przez Ktoś Na Pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Halo ? Żyje ktoś tutaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamYZF Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Jeżeli zrobiłeś remont generalny i twierdzisz że wszystko jest ok, w dodatku mówisz że jest gorzej niż w 125 4T, to rozwiązanie jest jedno: nie potrafisz nim jeździć, kręć wysoko i naucz się wykorzystywać rezonans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Dodam jeszcze że ja jadąc na szóstym biegu jade 15-20 km/h przy wolnych obrotach i nie gaśnie ;/ no to rób tak dalej :D po pierwsze to trzeba kręcić wysoko ma bardzo słaby dół...po drugie być może spartaczyłeś remont albo masz źle wyregulowany gaźnik ( regulowałeś ? ) lbo docierałeś na źle wyregulowanym gaźniku i można remont powtórzyć :D Mniej? Więcej? 100ml na 5l czyli 1:50 najlepiej nie wiem jakie specyfikacje spełnia ten olej ale wskazany byłby pełen syntetyk do tego Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi