szagon123 Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 czy to normalnie jesli nie to od czego to sie mogło zrobic ?? dodam ze cylinder ma dopiero 10 mht od nowości.czy mozge liczyc na jakos pomoc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Tłok dobrze dobrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szagon123 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 raczej tak bo kupowałem nowy cylinder i tłok był dobierany odrazu. Przed rozebraniem zmierzyłem mu kompresja i wyszło delikatnie ponad 11 bar, Rozebrałem go bo chciałem sprawdzić stan korby ale brak luzu góra duł boczny delikatny ale z tego co sie orientuje to delikatny może byc na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Czy palcem jak dotykasz wyczuwalne jest zgrubienie czy tylko to jest przebarwienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szagon123 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 tylko przebarwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) na boki luz korby też ma jakieś granice jak ci lata pół centymetra to też jest źle , najlepiej ściągnij sobie serwisówke i zobacz....Natomiast góra dół ani pół milimetra luzu nie może być ...... to jest nicasil tak ? fabryczny nicasil czy regenerowałeś ? dobrze to poskładane jest nie wypada tam czasem zamek pierścieni ? Edytowane 13 Lutego 2016 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szagon123 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 w bok może ze 2 mm góra dół nawet minimalnego luzu nie ma to jest nicasil nowy nie regenerowany. zamek jest z drugiej strony i też nie idealnie na przekątnej tego miejsca pierścienie na zamku. Tłok strzałka w kierunku wydechu.mam nowe uszczelki ale nie chce poskładać narazie dopóki nie będę wiedział co to możne być bo zal zniszczyć nowy cylinder tym bardziej ze ma dopiero 10mht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 w bok może ze 2 mm Jeśli taki luz występuje na stopie korbowodu,to wymieniaj go póki masz jeszcze cały silnik Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szagon123 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 ja piszac 2 mm pisałem ze tyle mozna u góry poruszyc bo na stopie to jest minimalny moze nie cały 1 mma ten slad na cylidrze moze byc od korby ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 TEn slad wyglada jakby przedluzenie przegrody wydechowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szagon123 Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 tak nawet tą sama ma grubość co przegroda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur55 Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Ten typ tak ma :) Ja też kupiłem OEM cylinder do swojej yz przelatałem już ponad 200mth i też od samego początku miałem takie przebarwienia a one chyba się robią od tego ze w tym miejscu są w tłoku takie dwie małe dziurki i robią się takie cuda:). Ja uważam żebyś wszytko ładnie poskładał i spokojnie śmigał nic z tym nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szagon123 Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 wielki dzieki za inf :) bede składał maszynę w sobotę wiec jeśli coś jeszcze komuś wpadnie do głowy to będę bardzo wdzięczny za wypowiedz i rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 ja piszac 2 mm pisałem ze tyle mozna u góry poruszyc bo na stopie to jest minimalny moze nie cały 1 mm Pomierz to szczelinomierzem,bo masz ku temu okazję aby się upewnić. Porównaj z serwisówką,bo później może być tylko gorzej Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi