nabokow Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Tu nie chodzi o to, że ktoś kłamie, tylko o to, że to wygląda tak jakbyś mylił pozycję ssania - tzn. tam gdzie myślisz, że jest włączone, to faktycznie jest wyłączone a tam gdzie myślisz, że jest wyłączone, to faktycznie jest włączone. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeklechu Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) ssanie motylkowe, i dobrze wiem o co chodzi. Ssanie otwarte i pół-otwarte jest prawie takie samo a jak zamknę to gaśnie. Wiem bo poziomo wajcha jest zamknięte (kiedy gaźnik był zdjęty to widziałem) i każdy odchył jest otwarte. Teraz pośmigałem po lesie troche i działa pięknie. Zamykam ssanie to gaśnie jeśli manetki nie odkręce a jak odkręte to wolno chodzi ok, odkręte bardziej to "buuuuuuu" i się dusi. tylko nie mam mechanika w wiosce niestety. EDIT: jak ja rozumiem to ssanie. Czyżbym źle rozumiał? Edytowane 7 Stycznia 2016 przez tomeklechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 jest wręcz odwrotnie, poczytaj o działaniu gaźnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeklechu Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) czyli mam rozumieć, że wszystko działa dobrze i kiedy ta okrągła klapa jest zamknięta to ssanie jest otwarte? A kiedy jest całkowicie otwarta to ssanie zamknięte? Jeśli tak to działa bez zarzutówEDIT: czyli idąc twoim tokiem rozumowania:SSANIE OTWARTE. PÓŁSSANIE SSANIE ZAMKNIĘTE Jeśli tak, to wszystko działa jak należy. Na "zamkniętym ssaniu" cisnąłem po lesie dzisiaj i polach i leciał jak marzenie. :) Edytowane 7 Stycznia 2016 przez tomeklechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Inaczej pisząc - klapka zamknięta = ssanie włączone - rozruch, klapka otwarta = ssanie wyłączone - można jeździć. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeklechu Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Czyli tak jak na zdjęciach. Dobra dzięki wielkie, tak to jest jak się ma gazior pierwszy raz w ręce. Wychowany na wtryskach... Aż mi się głupio zrobiło. Dzięki wielkie, wszystko w takim razie działa jak marzenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi