Nico Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Czy mozna odstapic od umowy kupna,zawartej w salonie orange polska? W tym wypadku chodzi o telefon z abonamentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Odstąpić można, ale to kosztuje.Poczytaj w tej umowie, jakie kary i odszkodowania musisz ponieść. Jakbyś zawierał umowę w domu, przez kuriera, to miałbyś 14 dni na przemyślenie, a tak to kicha. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez MarianKa Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akio Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Wydaję mi się że nie płacisz haraczu za odstąpienie od umowy jeśli orange nie wywiązało się z zawartej umowy tj. dali Ci tyle minut, za taką kwotę a przy rachunku rzeczywistość okazuję się zupełnie inna, wtedy albo korekta z ich strony albo odstąpienie od umowy. W innych przypadkach jak wyżej: płacisz. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Akio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Jeżeli Umowa na czas określony to masz tam w Umowie ustaloną kwotę "kary" itd. Jeżeli Umowa na czas nieokreślony to wypowiadasz chyba z miesięcznym terminem wypowiedzenia. Ostatnio gdzieś czytałem o Kolesiu który wygrał sprawę w Sądzie z Orange odnośnie płacenia kar za zerwanie Umowy, poszukaj i postrasz jakby coś tam marudzili ...... szkoda że krzywer nie odwiedza FM, pracuje w Orange to by pomógł. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Będziesz musiał zapłacić za czas, który pozostał do końca umowy, np 24 msc x kwota abonamentu. Jak pracowałem w windykacji zajmowałem się podobnymi sprawami, nawet w dużo bardziej oczywistych sprawach klienci musieli płacić. Jestem zwolennikiem brania rzeczy do testów i przez neta, wtedy pozostaje te 14 dni na zwrot - Chociaż plus mnie oszukał, nie przyjmowali paczki dając dziwne powody. Poczekałem, aż wypowiedzą mi umowę i naliczą karę, wtedy reklamacja i udało się rozwiązać problem. Jaki jest powód rezygnacji i kiedy została zawarta umowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Inne warunki niz zostaly ustalone, to bylo wczoraj.Ogolnie to nie moj, ktos sie wpuscil w maliny i chcialbym pomoc. Ewentualnie ,mozna zrobic korekte warunkow na umowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 http://koksztys.pl/blog/jak-odstapic-od-skutecznie-zawartej-umowy-cywilnoprawnej/ Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi