grzesiek210 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Witam serdecznie. Jestem nowy wiec w razie jakichkolwiek błędów proszę o wyrozumiałość ;)Kupiłem silnik od kawasaki kdx 125. Rocznik bliżej nie znany sadzę, że między 96-98.Mam kilka pytań odnośnie różnic miedzy kdx a kx? Z tego co zauważyłem to kdx posiada dozownik oleju, czujnik temperatury i biegu jałowego.1. Orientuje się ktoś czy jakiekolwiek części podchodzą od kx ?2. Brakuje mi membrany i magneta. Podejdzie od kx? lub innego modelu?3. W zestawie nie było również gaźnika. Posiadam dellorto 37 pewnie ciut za duży? oczywiście zastosowałbym większy króciec.4. Skrzynia biegów rożni się? Proszę o pomoc, z góry dziękuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 tlok pasuje od kx ale nie we wszystkich latach produkcji , w niektórych też korba , gaźnik obstawiam że jest inny ....... nie masz tylko listków membrany czy całej z obudową ? na chłopski rozum to magneto będzie inne bo kx nie ma światel i jest crossówką co nie musi mieć dołu a ma szybko kręcić się na obroty więc ja bym dał najmniejsze i najlżejsze magneto jakie się da a kdx musi być elastyczniejszy i mieć cewkę do świateł...... jeśli nie zależy ci na światłach to możesz kombinować z jakimkolwiek zapłonem jaki uda ci się kupić tanio , włącznie z tymi od chińskich kibli czy ATV , byle masa magneta i rozmiar były zbliżone ( jak nie będą to zmieniasz charakterystykę silnika -magneto w 2T to nie tylko prądnica ale także rodzaj koła zamachowego i ma wpływ na charakterystykę silnika ) i pasowalo ci względnie na czop wału , ale będzie cieżka sprawa z ustawieniem tego zapłonu....... 37 to ogromny gaźnik do 125 ( 37 to gardziel ? ) , normalna enduro 125 ma najczęsciej koło 30 mm i mniej , ale być może kombinując dyszami i regulacją uda ci się zmusić to do współpracy... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek210 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Nie mam całej membrany. Co do zapłonu to wiem, że parametry muszę zachować zbliżone. Jeżeli chodzi o gaźnik to może uda się wymienić z kimś na mniejszy lub sprzedać i za to kupić odpowiedni. Dziękuje za informacje:) Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś informacje to będę wdzięczny, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Silnik kx 125 rok 91, 90 i mozliwe ze jeszcze starszy jest podobny do tego z kdxa. Kx od 92 juz ma inny silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi