pawelpaciorek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Sporo czasu już poświęciłem tej maszynie a mam wrażenie, że jeszcze drugie tyle przede mną. Jednak pochwalić się zawsze można :)Już teraz planuje na zimę małe zmiany i udoskonalenia. Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpaciorek Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jak wiadomo zima sprzyja wszelkim modyfikacjom, naprawom itp. Ja też mam parę rzeczy do zrobienia więc nie ma na co czekać.Przede wszystkim zbiornik paliwa. Trzeba usunąć wgniecenie i ponownie polakierować. Ponieważ strasznie lubię się bawić w takie rzeczy postanowiłem sam się za to zabrać.Kupiłem parę drobiazgów: grzybki do usuwania wgnieceń metodą PDR, klej i zmywacz.Pod ręką miałem ułamaną nogę od statywu fotograficznego, stary tłok od mojej SRki i kawałek blachy aluminiowej. Zrobiłem więc młotek bezwładnościowy :)Naprawa idealnie nie wyszła, brak doświadczenia zrobił swoje. Jednak niedoskonałości duże nie zostały, wygładzę szpachlą szykując do malowania.Z lakierowania też postaram się zrobić relację :) Tutaj krótki film na YT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Obecny wygląd, to twoja robota?Jaki masz pomysł na ten motocykl?Ciekaw jestem co z tego wyjdzie, bo to świetna do modyfikacji. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpaciorek Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Tak, w dużej części to moja robota.Pomysł na ten motocykl jest taki, żeby dopracowywać w nim szczegóły. Ogół już jest, zostało zrobione tam masę rzeczy.Silnik jest po generalnym remoncie, rama wypiaskowana, pomalowana proszkowo, są nowe lagi z przodu. Sporo części zostało wymienionych, ale sporo jeszcze jest do wymiany.Na tą chwilę muszę zrobić elektrykę, wymienić amortyzatory z tyłu i chciałbym założyć inny wydech.Później chce zmodyfikować kanapę bo ta jednak jest trochę źle zrobiona. Niestety efekt pracy korespondencyjnej i ówczesnego braku doświadczenia z mojej strony.Po prostu bardzo chciałem już na nim jeździć, więc zrobiłem to co było trzeba i na co było mnie stać a reszta przyjdzie z czasem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Świetnie.Chodzi mi po głowie zakup czegoś lekkiego i jednogarowego, co będzie w łatwy sposób dało się modyfikować.Coś typu SR, GN.....Bedę śledził twój temat, wklejaj foty z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpaciorek Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Było usuwanie wgniecenia, no to teraz trzeba zrobić nowy lakier. Póki co stary usunięty, szpachla zrobiona, podkład położony i sobie schnie. Jutro zacierka na mokro i mam nadzieję lakierowanie na cito. Edytowane 21 Stycznia 2016 przez pawelpaciorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 powodzenia, seria SR to świetne motocykle do tego typu przeróbek :) model SR400 był w zeszłym roku jednym z laureatów w konkursie Yard Build organizowanym przez Yamahę http://www.yamaha-motor.eu/eu/products/motorcycles/sport-heritage/yard-built/dealer-contest/index.aspx Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 powodzenia, seria SR to świetne motocykle do tego typu przeróbek :) model SR400 był w zeszłym roku jednym z laureatów w konkursie Yard Build organizowanym przez Yamahę http://www.yamaha-motor.eu/eu/products/motorcycles/sport-heritage/yard-built/dealer-contest/index.aspx Gdybym był dilerem to wstydziłbym się firmować swoim nazwiskiem taką kupę :laugh: Jako prywatna osoba zresztą też :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpaciorek Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Gdybym był dilerem to wstydziłbym się firmować swoim nazwiskiem taką kupę Jako prywatna osoba zresztą też :PCo nazywasz kupą? Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Co nazywasz kupą? Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu TapatalkaJak przeczytasz post który zacytowałem to się dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 wygląd kwestia gustu, aczkolwiek skoro wygrał to widać wielu osobom się spodobał. Były również inne projekty, po wybraniu kategorii SR400 można zobaczyć. Mi osobiście najbardziej wizualnie podchodzi projekt ze Szwajcarii http://www.yamaha-yardbuilt.com/en#/grid/dealer Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpaciorek Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Taka drobnostka, kontrolka biegu jałowego. Dioda kupna, ale podłączenie przewodów było strasznie lipne więc postanowiłem przerobić. Przylutowałem po prostu przewody bezpośrednio do rezystorów, odizolowałem koszulkami termokurczliwymi i z powrotem do obudowy :) Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Stycznia 2016 przez pawelpaciorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpaciorek Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Dawno nic nie wrzucałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpaciorek Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Krótka frajda w drodze do pracy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulus77 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Czadowa machina, niespotykany kolor jak na eSeRkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi