Jackpot Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Witam,Jestem posiadaczem Kawasaki er6n z października 2014 roku. Ostatnio pojawiła się opcja wymiany starego seryjnego wydechu na nowy, akcesoryjny. Nie znalazłem do kupienia nic poza ixil'em który mi się nie podoba :) . Proszę o pomoc w wybraniu nowego wydechu i informacji gdzie i za ile można jakiś kupić. Myślę że oscyluję około kwoty 1500 +/- kilka stówek. Oraz upewnieniu mnie w twierdzeniu czy muszę wymienić go razem z kolektorami bo chyba są połączone. Btw filmiki na yt z wydechami widziałem ale nie mogę się zdecydować bez usłyszenia na żywo więc proszę o radę. Z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipr Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Fakt, że chyba jest jako całość z kolektorami. Pozdr.F. Quote https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackpot Posted November 30, 2015 Author Share Posted November 30, 2015 Ok, to już jedna rzecz odhaczona, dziękuję. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipr Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Nie ma sprawy. Co do dźwięku, to każdy woli coś innego, więc raczej nikt Ci nic nie podpowie, Pozdr.F. Quote https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadeo Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Oddaj wydech do forumowego Edzia. Zrobi Ci taki dźwięk, jakiego będziesz oczekiwał :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major87 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 A nie można po prostu upierdzielić puchy i założyć jakiegoś slip-ona? Quote "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edzio Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Takiego jeszcze nie robiłem i z racji komplikacji budowy nie wiem czy się takowego podejmować.Do starszego modelu robiłem już sporo. Quote EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadeo Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Edzio, nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych! A powiedz mi, czy dałbyś radę owinąć czymś (oczywiście po wcześniejszym przerobieniu bebechów) fabryczny tłumik do Bandita? Chodzi mi o to, że jest on trochę porysowany i ogólnie ta struktura wybitnie mi się nie podoba. Chciałbym, żeby albo błyszczał, albo był zrobiony w coś ala karbon... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackpot Posted December 2, 2015 Author Share Posted December 2, 2015 (edited) Rozważałem opcję przerobienia, ale szczerze to budowa jest bardzo skomplikowana, nawet oceniając to moim amatorskim okiem przerabiacza stunta, nie bardzo widzę jakoś poprawki tej puchy. W takim razie jeszcze prosił bym kogoś zaznajomionego o polecenie dystrybutora/sklepu gdzie mogę dostać wydech w przystępnej cenie. Kontaktowałem się z jednym dystrybutorem Grandysduo bodajże, ale cena prawie 4000zł mnie odstraszyła.P.S nie ukrywam że znaleźć cokolwiek poza IXIL'em jest bardzo ciężko. Pozdro :) Edited December 2, 2015 by Jackpot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadeo Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Postaram się dopytać szwagra, jakiej firmy i za ile kupił tłumik do swojej ER-6 Versys (nie wiem, czy to ten sam rodzaj wydechu)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edzio Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Edzio, nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych! A powiedz mi, czy dałbyś radę owinąć czymś (oczywiście po wcześniejszym przerobieniu bebechów) fabryczny tłumik do Bandita? Chodzi mi o to, że jest on trochę porysowany i ogólnie ta struktura wybitnie mi się nie podoba. Chciałbym, żeby albo błyszczał, albo był zrobiony w coś ala karbon... A nie łatwiej poszukać dobrej cenie drugiego tłumika w dobrym stanie i oddać go do profesjonalnego polerowania. Quote EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackpot Posted December 2, 2015 Author Share Posted December 2, 2015 (edited) Niestety nie, puszka w Versys jest odłączana od kolektorów. Prawdopodobnie ER-6 N/F oraz Ninja 650 to jedyne modele pasujące. Edited December 2, 2015 by Jackpot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipr Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Akrap jest, ale pewnie jeszcze droższy... Pozdr.F, Quote https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts