Kyle Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Witajcie wszyscy! Mało się na tym znam, ale mam mały problem ze spadaniem obrotów w mojej Yamaszce po zmianie biegów (głównie przy dynamicznym rozpędzaniu). Otóż jestem załóżmy na dwójce na wysokich (8-10 tys,) obrotach, odpuszczam gaz, wciskam sprzęgło, zmieniam bieg na trójkę, puszczam sprzęgło i odwijam manetkę prawie że do końca. Mija ok. sekunda, czuję szarpnięcie i dopiero wtedy obroty silnika spadają. :sad: Nie wiem czy to normalne, ale zaobserwowałem to dopiero dzisiaj (po wielu przejechanych kilometrach)Od razu dodam, że ze sprzęgła nigdy nie strzelałem. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi,Kyle Edytowane 28 Października 2015 przez Kyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Zła technika zmiany biegów. Poczytaj o przegazówce bo zajedziesz sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Słyszałem od kogoś, że przegazówki stosuje się tylko przy redukcji i zawsze tak robię. Natomiast nie wiem, jak odnosi się to do nabierania prędkości, gdzie raczej chodzi o zmniejszenie obrotów niż zwiększenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Nie to nie jest normalne. Sekunda, dość długo. Sprawdź przepustnicę - może się zacina albo rolgaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Mi właśnie wyglada na zacinający się rolgaz. Tyle, że to jest wyczuwalne dłonią. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dzisiaj jakoś wszystko wróciło do normy, chodziło jak nowe. Pewnie w nocy ktoś przyszedł i wyregulował :biggrin: .Mam nadzieję, że ten "problem" się już nie powtórzy ;) .Dzięki wszystkim za odpowiedzi, temat (narazie) do zamknięcia. Pozdrawiam,Kyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi