enduromaster Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 brak ładowania Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamaha Rider Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Regulator napięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster96 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 ogólnie w tym masz zapłon AC-CDI czy DC-CDI ? jak wywalisz akumulator to pali czy nie ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamaha Rider Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 ogólnie w tym masz zapłon AC-CDI czy DC-CDI ? jak wywalisz akumulator to pali czy nie ? Przepraszam za długą nieaktywność, zapłon to raczej DC-CDI ogółem to jeżeli mam akumulator to iskra na świecy jest duża o odcieniu białym zaś bez akumulatora iskra jest mała i również biała, nie odpala bez akumulatora. Przed popsuciem świeca miała kolor kawy z mlekiem gdyż gaźnik był regulowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 no to żarówka ma tyle do przerywania że enduromaster ma racje pewnie -jak żarówka jest sprawna to tak obciąża akumulator który nie ma ładowania że brakuje prądu na iskrę , jak się spaliła to prądu wystarczy i stąd przestał ci przerywać :D miernik w dłoń i zmierzyć napięcie na aku....aczkolwiek w szoku jestem że jakaś 2T 50ccm ma zapłon DC-CDI , ale skoro bez aku nie pali to coś musi być na rzeczy........a zawór wydechowy tam masz ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamaha Rider Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Żadnego zaworu nie ma, sęk w tym że przerywał a teraz w ogóle nie odpala. Mówisz żebym sprawdził akumulator miernikiem? motocykl do tej czynności musi chyba być uruchomiony a u mnie właśnie nie działa wszystkie rzeczy typu mokra świeca sprawdzałem. Jak go odebrałem od mechanika to mi oznajmił iż "iskrownik jest w połowie spalony ale jeszcze pochodzi" Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Yamaha Rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 tam nie ma iskrownika to po pierwsze :D po drugie dobry mechanik :D po trzecie umiesz obsługiwać miernik uniwersalny ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamaha Rider Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 tam nie ma iskrownika to po pierwsze :D po drugie dobry mechanik :D po trzecie umiesz obsługiwać miernik uniwersalny ?Nie ale kolega elektryk potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 to zmierz napięcie akumulatora ... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamaha Rider Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Jeszcze przed tym pomiarem, co może być przyczyną tego nie ładowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 wszystko :D Awaria prądnicy , awaria regulatora , urwany kabel , spalony bezpiecznik , niedomagający styk w stacyjce , uszkodzony akumulator .......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamaha Rider Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Napięcie wynosi 12,50V a przy kręceniu rozrusznikiem wynosi 11,20V jak przestane to wraca do 12,50V Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Yamaha Rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 akumulatora w instalacji czy odłączonego od instalacji ? z włączonym zapłonem czy wyłączonym ? on w ogóle ma iskrę czy nie ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamaha Rider Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 akumulatora w instalacji czy odłączonego od instalacji ? z włączonym zapłonem czy wyłączonym ? on w ogóle ma iskrę czy nie ?No jak pisałem wcześniej ma iskre duża z akumulatorem bez niego jest słabsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi