Obel1234 Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Witam, prosze forumowiczow o pomoc. Wczoraj po dlugim postoju mojej yamahy xs 400 chcialem ja odpalic poniewaz idzie do mechanika. Okazalo sie ze po nacisnieciu start rozrusznik nie chodzi ale udalo sie to naprawic sie okazalo ze kabel oderwal sie. Postanowilem zrobic pozadek z bezpiecznikami, kupilem pojemnik na bezpieczniki polutowalem wszystko lecz pozniej sie okazalo ze wogole rozrosznik nie chodzi. Lecz gdy zewrze styki przy przekazniku to wtedy rozrusznik kreci. Dodam ze swiatel rowniez nie mam a sygnal dziwiekowy, kierunki mam. Dziekuje za kazda podpowiedz. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Polecam ściągnąc wiring diagram bo z takim czymś na odległość nie da się pomóc . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Miernik w łapę, schemat na stół i jedziesz od kostki do kostki..... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obel1234 Opublikowano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Będe musiał tak zrobić Buber ale jeszcze do jutra mam zawalone dni ale od czwartku zacznę szukać. Tu jest mój schemat: http://obrazki.elektroda.net/82_1285767282.jpg . Mam prośbe może podpowieci mi gdzie mogłem coś namieszać albo co sie mogło stać. Pozdrawiam i dziękuje za pamoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Nie no, jak po zwarciu styków przy przekażniku rozrusznik kręci to tam trzeba szukać przyczyny. Patrzyłeś czy nie ma tam rdzy? Napisz jeszcze w jakim stanie jest akumulator. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obel1234 Opublikowano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Powiem tak, wiem ze powinienem sprawdzic wiecej rzeczy i dopiero pisac ale bylem juz tym wkurzony. Tam bylo wszystko czysciutkie. Mi sie wydaje ze przekaznik poprostu nie dostaje wogole sygnalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 No ale chcesz żeby ci moto na odległość badać? No nie da się :)Zacznij od układu przekaźnika przy rozruszniku. Czyli kabelki od przycisku rozrusznika, aż do przekaźnika który ten przycisk uruchamia. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obel1234 Opublikowano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Wiem, wiem. Tak tez wlasnie chce zrobic jak to sobie przemyslalem. W czwartek do tego sie dam to wam napisze. Dziekuje za wasze odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 w takiej sytuacji w pierwszej kolejności sprawdzasz czy przekaźnik dostaje prąd... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obel1234 Opublikowano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Problem rozwiazany :) Caly problem byl przez zepsuty czujnik bocznej nózki:D Dziekuje za pomoc i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obel1234 Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Mam teraz takie pyanie troche z innej beczki, może wie ktoś czy jakies części z modelu xz 550 pasują do mojej xs 400??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi