trek28 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Mam pewien dość nietypowy problem a mianowicie od jakiegoś czasu nie za każdym razem wejdzie mi dwójka. Motor kupiłem w maju tego roku i zrobiłem nim 5000 km. Od jakiegoś czasu gdy chcę wrzucić drugi biego to wskakuje luz i po chwili dopiero dwójka. Dzieje się to jedynie przy zmianie z 1 na 2 a reszta biegów wchodzi wzorowo. Wlany ma olej Shell 10w40. Możecie coś pomóc w temacie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Ale to jest normalne, że masz jedynkę, luz i dwójkę. Może popracuj nad techniką zmiany biegów? Nawiasem mówiąc, na takich piździkach kręcisz pod czerwone na jedynce, a później od razu wskakujesz na 3 :D :P Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Przed wrzuceniem dwójki ciągnij lekko stopą dzwignię w górę zanim wciśniesz sprzęgło a po wciśnięciu szybkim i zdecydowanym ruchem dzwignia w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 dokręć dźwignie biegów Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trek28 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Dzięki Wydaje mi się że po dokręceniu dźwigni (troszkę była luźna) jest dobrze. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jaki ten shell konkretnie? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trek28 Opublikowano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Shell advence 4T 10w40. Motor ma przejechane 12000 km. Ogólnie co sądzicie o tym oleju? Proponujecie coś lepszego do tej Yamahy? Zastanawiałem się nad Motulem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Ja leję Motul Racing 4T 10W40 i nie narzekam. Suza dzielnie znosi każdy rodzaj tortur :D Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Myślałem że jakiś samochodowy lejesz, ale nie. Może zostać. Motul jest najbardziej podrabianą marką na rynku. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 bez przesady do takiego piździka najtańszy byle specyfikacja gęstości się zgadzała i do moto z mokrym sprzęgłem , motul to przepłacanie za markę chyba że jest w porównywalnej cenie co inne to można sobie wydłużyć wacka :D kiedyś najtańszy na rynku był orlen moto, ja teraz do xr 600 jakiś dynamax kupiłem chyba po 15 zł/l w litrowych butelkach :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 kupiłbyś orlena albo lotosa a nie ruskich wspierasz Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi