Rzeźnik Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Witam,Poszukuję kasku motocyklowego, priorytetem jest bezpieczeństwo. W internecie znalazłem najwyższy model Sharka czyli Shark Race R Pro Carbon. Kask przymierzałem, wszystko jest ok, poza kilkoma rzeczami:1. Brak pinlocka,2. Brak blendy - rozumiem, kask torowy, to nie będzie,3. Mechanizm opuszczania szybki bez ząbków.I teraz kilka pytań:1. Czy w tej cenie znajdę coś podobnego lecz z pinlockiem?2. Polecacie ten kask?3. Czy da się dokupić szybkę z pinlockiem do tego kasku?4. Czy jak się jeździ z otwartą szybką podczas jazdy, to czy opada ze względu na brak ząbków w mechanizmie?Z góry dzięki za pomoc :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Bierz Shoei GT-Air.On ma pinlock i blende.Jak kolor nie gra roli to i ponizej 2000 do nabycia.Mam go i jestem b.zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeźnik Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 U mnie dyskwalifikuje go wynik w testach bezpieczeństwa (nie wiem na ile jest wiarygodny, ale to jakaś blokada psychiczna) oraz niezbyt dobre opinie nt. wentylacji, no i cena... Jakieś inne propozycje? Myślałem nad X-spirit 2, bo ten ma wszystko ale kosztuje prawie 3 tyś, oraz nad XR-1100 - wycofany z produkcji :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 O jakich testach mowisz ?Co do wentylacji,jechales juz w nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Pewnie konkurencja robi takie zamieszanie, kup gt air, będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeźnik Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Tylko, że na GT-Air mnie nie stać - 2500 zł to znacznie więcej niz 1800. Te testy to Sharp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Poszukaj jakiś promocji, ja ostatnio kupiłem go za 1899 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Tylko, że na GT-Air mnie nie stać - 2500 zł to znacznie więcej niz 1800. Te testy to Sharp.Jak kolor nie gra roli http://allegro.pl/kask-shoei-gt-air-bialy-roz-m-fvat-23-krakow-i5127032979.html http://allegro.pl/kask-shoei-gt-air-czarny-roz-l-fvat-23-krakow-i5127036235.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 U mnie dyskwalifikuje go wynik w testach bezpieczeństwa (nie wiem na ile jest wiarygodny, ale to jakaś blokada psychiczna) oraz niezbyt dobre opinie nt. wentylacji, no i cena... Jakieś inne propozycje? Myślałem nad X-spirit 2, bo ten ma wszystko ale kosztuje prawie 3 tyś, oraz nad XR-1100 - wycofany z produkcji :(HJC RPHA 10 (Plus) Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeźnik Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 To jest ta przeklęta strona przez która nie wiem co myśleć:http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/hjc-rpha-10-plusDrugie pytanko, jak ostatnio kask przymierzałem, to przy ściąganiu go (ciasny przy końcu bo torowy) coś jakby lekko chrupnęło, lekko strzeliło, ale tak cichutko. Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 ja bym kasku hjc nie kupil. shoey, shark, araj ew suomiak, ale co do suomy ostatnio tez mam brak zaufania... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeźnik Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Ehh, patrzę na tego HJC RPHA 10 Plus i coraz bardziej mi się zaczyna podobać - ma pinlocka, ciemną szybę i ładne malowania, a poza tym jest bardzo wygodny. To teraz HJC RPHA 10 Plus czy Shark Race R Pro Carbon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 HJC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzarella Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 HJCMam i sobie chwalę. Wygodny, lekki, super aerodynamika ( i dobrze wieje w środku).Nic nie paruje, wyściółka miła, wyjmowana. Z minusów to hałas (jeżdżę golasem) więc używam stoperów i to że wieje... Nie da się zamknąć dopływu powietrza w całości więc jesienią marznie nos :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeźnik Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A jak ten HJC wypada w porównaniu do Arai Chasera lub innego Arai w podobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi