Jacas102 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Witam.Szukam motocykla 125ccm w stylu Rometa ADV125. Nie mam prawka kat. A, ani raczej nie planuję robić (orzynajmniej narazie). Nie zamierzam również wyjeżdżać w jakis konkretny ruch drogowy. Szukam czegoś co wiedzie tam, gdzie samochód sie nie zmieści, a rowerem brakuje mi sił w nogach. Orurowanie (takie jak w ADV 125) pozwoli mi na zabranie jakiś bajerów np. napoje, jedzenie i wybrać się w las na piknik z dziewczyną, a jak nabiorę wprawy to może w góry (mam niedaleko). Szukam czegoś w tym stylu, ponieważ sporo negatywnych opinii jest o tym romecie, a jego styl i "miejsce na bagaże" bardzo mi odpowiadają. Mój budzet to 10 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechuk Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Witam, jeśli dysponuejsz 10tys. zł to kup sobie albo używaną Hondę Varadero 125, albo z nówek coś markowego, 125-tki mają np. -Honda, Yamaha, Suzuki.. Trzeba popatrzeć i wybrać coś co się spodoba i spełni twoje oczekiwania.. Z takim orurowaniem jakie ma ten Romet, raczej nie znajdziesz markowej 125-tki.. można jedynie dokupić jakiś stelaż na kufer, czy osłonę silnika, albo zrobić coś na zamówienie. Edytowane 27 Lipca 2015 przez Grzechuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Jeżeli chcesz jeździć tam gdzie "samochód nie da rady" to szukaj pod hasłem enduro.Np yamaha dt 125, o wspomnianej varadero zapomnij do lasu to się nie nadaje za ciężkie i słabe. Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacas102 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Varadero odpada, oglądałem go jakiś czas temu i poprostu mi nie pasuje. To nie ma być stricte w las, tylko jak pisałem, zabrać troche gratów i z dziewczyna na jakis piknik wyjechać. Też nie chce kupowac sprzętu zbyt profesjonalnego, bo to dopiero moje początki z moto będą. Jak mi spasuje, to dopiero będę robił prawko i szukał czegoś większego i "konkretnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 To się zdecyduj, albo chcesz sprzęt "profesjonalny" do 10 tys. albo kup rometa za 4 i przynajmniej nie będzie szkoda jak się rozleci. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacas102 Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Chodziło mi tu bardziej o to, ze sprzęt tani, ale też nie na tyle, ze jak sie rozleci, to zostane z niczym. W razie "niepowodzenia w przygodach" chciałbym go sprzedać, a nie oddać na złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 To tym bardziej szukaj japońca. Przy odsprzedaży stracisz niewiele a chinola sprzedaż za garść drobnych. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacas102 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 No okej, czyli ide w marke. Jakieś konkretne modele polecacie, czy przeglądać co jest i wziąć co spasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damka Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Jak ci sie podoba ten romet to moze to z czego zostal skopiowany- honda cbf 125? Nowa za okolo 10 200zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0RLE0NE Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Jak ci sie podoba ten romet to moze to z czego zostal skopiowany- honda cbf 125? Nowa za okolo 10 200zl.Nowy model to CB125F, poprzedni CBF125 - oba w sprzedazy, uzywanych CBF125 tez masa na Allegro i OLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacas102 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi, ale wola ojca uniemożliwiła mi całkowicie wybór motocykla, ponieważ znalazł mi na allegro motocykl, który według niego bardziej mi będzie odpowiadać. Ile w tym prawdy nie wiem, ale na początek przygód wezmę co dają. Na chwilę obecną temat zakmnięty, chyba, ze inni będa chcieli skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi