batko lenin Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Coś mi świta ze szkoły, że woda w temp. 80-90 C nie jest klawa dla metalu czy coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) Na torze, podczas wyścigów, tylko woda w układzie :) Wentylatory też usuwają :D wiedza powszechnie znana oczywiście, ze tak jest a co płyn może smarować ?? to co jest w ruchu... poza tym woda wywoluje procesy kawitacyjne niekorzystne dla cylindrow Edytowane 6 Lipca 2015 przez JanuszK30 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 wiedza powszechnie znana oczywiście, ze tak jest No tak, ja wcale nie żartowałem. Termostaty z resztą też :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Super, bardzo mnie cieszy Wasza wiedza ale możę coś w temacie ? :biggrin: Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jeśli po tej skorodowanej powierzchni zasuwają uszczelniacze to nic tylko wymienić wałek. Tak czy inaczej bez rozpoławiania silnika nie da rady, gdybys nawet znalazł tokarza co miałby chęci napawać i toczyć. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 No do tego to djorzał, ale chce odwlec wyrok i silnik rozwalić w zimie teraz pojeździć ile się da - stąd szukanie pomysłu. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 To jakiś wyjątkowo tępy przypadek. Niech jeździ a w zimie sobie poszuka nowego silnika skoro nie rozumie prostych rzeczy. Nie wiem po co w ogóle się wdajesz w dyskusje. Stawiasz diagnozę i albo się zgadza albo do widzenia. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 limo, po pierwsze to z czystej technologicznej ciekawości, a po 2 to szkoda mi gościa, o od 1,5 roku przyjeżdża i nie miał problemów. Płyn wyminiony itp. motorek oczko w dupie. Jak widać poprzedni właściciel przyciął w .... i tyle, a teraz się wysypało. Ale nie dojdziesz co za gnida nalała tam wody :(. Chcę chłopakowi pomóc i tyle. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Aha, myślałem że on sam tak oszczędzał. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 No jakby on tak oszczędził to bym nikomu dupy nie zawracał :biggrin:, a tak szkoda go bo bardzo sympatyczny chłop. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 tam jest simmering czy klasyczny uszczelniacz pompy wody (nazwijmy do ślizgowy, jak np. w suzuki)? jak klasyczny to oczyścić, złożyć, zalać wodą z kostką do zmywarki, rozgrzać, spuścić całość i kilkukrotnie płukać, Pozwoli zaoszczędzić złotowek właścicielowi. Warunek jest jeden, nie trzymać tej mixtiry w układzi dłużej niż konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 no dobra , ale co to za silnik ?? z jakiego moto ? z jakim nalotem km ? Moze to jakas Kawa po przebiegu 30 tys km :) , no to nic dziwnego nawet na Borygo i Petrygo :) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi