malkohlm Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Juz nie mam pomysłów... Cieknie mi podczas jazdy olej spod pokrywy filtra oleju. Zawsze po jeździe jest mokra pokrywa silnika pod miejscem gdzie jest filtr... Zmieniłem oring. Kupiłem oryginalny - leje. Mniejszy wiekszy dobrze dopasowany tez jest mokro... O dziwo kurde olej w normie w połowie skali. Być może az tak drastycznie duzo go nie ubywa ale jest mokro. Nie wiem co to sie stanęło.. Przed złożeniem smaruje olejem oring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 albo ubytki materialu na laczeniu , albo pekniecie ktore wylazi dopiero na cieplo ...ja bym zmienil dekiel filtra na inny, ewentualnie pokrywe z deklem na uzywke . Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Albo urwane gwint/y pokrywy filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Albo skrzywiona pokrywa , przez nieumiejętnie dokręcanie , od razu każdą śrubę do oporu zamiast dokręcać stopniowo na przemian . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi