flappy Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Cześć chciałem sobie kupić skuter i mam kilka pytań 1. Lepiej kupić jakiegoś używanego z dobrej firmy czy nowego chinola?2. jakie marki polecacie? i czy keeway to dobra marka?3. Na co patrzeć przy kupnie?Moge dać za niego do ok. 1500zł max 2000 zł, na olx widziałem kilka sprawnych skuterów za 1000zł-1200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Nie baw się w tandetną chińszczyznę tylko kup coś normalnego: Honda, Yamaha, Suzuki, Aprilia, Gilera, Peugeot, Piaggio. Jak coś ze średniej półki to rozejrzyj się za tajwańskimi Kymco i SYM. Chińszczyznę typu Romet, Keeway, Kingway, Junak czy cholera wie co tam jeszcze wymyślili to sobie odpuść. Swego czasu składałem to badziewie i skoro często nowe części w paczkach były już uszkodzone to odpowiedz sobie na pytanie, co to może być warte jeśli opuszcza fabrykę w takim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabliczka Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Cześć chciałem sobie kupić skuter i mam kilka pytań 1. Lepiej kupić jakiegoś używanego z dobrej firmy czy nowego chinola?2. jakie marki polecacie? i czy keeway to dobra marka?3. Na co patrzeć przy kupnie?Moge dać za niego do ok. 1500zł max 2000 zł, na olx widziałem kilka sprawnych skuterów za 1000zł-1200zł A ja mam odmienne zdanie od przedmówcy: bierz nowego Chińczyka. O ile używany motocykl można jakoś naprawić nawet samodzielnie (nawet jak jest dojechany), o tyle naprawić skuter nie będzie Ci łatwo. Części do markowych są masakrycznie drogie (w stosunku do wartości całego pojazdu), a zamienników mało. Osobiście Keewayem pomykałam przez 3 lata nie robiąc przy nim kompletnie nic, tylko ujeżdżając. Więc wytrzymała bestia raczej jest ;) Nie wiem, jak taki Keeway po 8 latach na przykład się ma w przypadku kiedy ktoś o niego nie dbał... ;) Cytuj ---Ankaszosami.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 O ile używany motocykl można jakoś naprawić nawet samodzielnie (nawet jak jest dojechany), o tyle naprawić skuter nie będzie Ci łatwo.ciekawe, czym rzekomo różni się mechanika używanego motocykla, od mechaniki używanego skutera?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabliczka Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Miałam na myśli dostępność części (a zwłaszcza zamienników do markowych skuterków) oraz to, że czasem trzeba cały skuter rozebrać do gołego, żeby dostać się do jakiejś bzdurki. Cytuj ---Ankaszosami.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi