chopper Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Chciałbym zbudowac sobie własny chopper wiem że potrzebowalbym na to bardzo bardzo duzo czasu ale nie wiem czy zarejestrowanie takiej maszyny jest mozliwe w polsce a także czy taki motor wyjdzie mnie taniej czy drozej od kupionego na giełdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Jeżeli ma być to porządny czoperek to z całą pewnością wyjdzie drożej. Może się wydawać, ale wcale to nie jest takie proste zadaie zbudować/przerobić motocykl i będziesz dość często odwiedzał tokarza czy innego rzemieślnika. Co do zarejestrowania to nie powinno być problemu, najlepiej gdy kupujesz motocykl zarejestrowany i tylko przerejestrowujesz go na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopper Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 to znaczy lepiej kupic jakis nawet dorznienty i przerobic go na własny styl ale ważne aby miał dokumenty tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Dobre choppery kosztuja w stanach ponad 50.000 USD a są i znacznie droższe. Mówię oczywiście o sprzęcie robionym od podstaw - jednyny, niepowtarzalny model ramy, silnik zmawiany w firmach tuningowych, cała masa dodatków i chromy, powłoki lakiernicze wysokiej jakości, obręcze kół itp. W Polsce można to zrobić znacznie taniej, stosując standardowe części, ramy, napęd itp. Musisz jednak mieć do tego naprawdęsuże doświadczenie i masę silnej woli. Nie piszesz nic na temat swoich umiejętności i doświadczenia mechaniką, bo to nie jest tak proste jak się wydaje. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopper Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 nie pisze nic o doswiadczeniu bo go za bardzo nie mam ale za to sile woli juz mam a reszczte mam nadzieje ze z pomoca internetu i z duzym zapasem czasu da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Chopper-> zastanów się co i za ile chcesz zbudować. Ulepienie jakiegoś "szczura" na bazie ruska nie bedzie zbyt kosztowne, ale ten sam motocykl (tzn rusek) ładnie zrobiony może kosztować duuużo więcej (tyle co podjeżdzona japonia klasy 500-600ccm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopper Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 no to co moze powiesz mi ze jak kupie sobie jakiegos dorznientego i kiepsko wyglądającego ruska jakoś go doprowadze do dobrego stanu ( z pomocą internetu i Boga) to jeszcze na nim zarobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 nie pisze nic o doswiadczeniu bo go za bardzo nie mam I od tego powinniśmy zacząć. To nie takie proste - juz pisałem. najpier kup fabryczny motocykl i jak nauczysz się go naprawiać i serwisować, to pogadamy dalej. POzdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 no to co moze powiesz mi ze jak kupie sobie jakiegos dorznientego i kiepsko wyglądającego ruska jakoś go doprowadze do dobrego stanu ( z pomocą internetu i Boga) to jeszcze na nim zarobieZapewniam że nie zarobisz jeżeli motocykl będziesz składał dla siebie. Odszykowałem kilka motocykli i na każdym straciłem. A ruski wcale nie są takie tanie jak się zdaje, nawet te "dorżnięte" niech świadczy o tym fakt że za sama dokumentacja stoi po 1000-1500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 no to co moze powiesz mi ze jak kupie sobie jakiegos dorznientego i kiepsko wyglądającego ruska jakoś go doprowadze do dobrego stanu ( z pomocą internetu i Boga) to jeszcze na nim zarobie Tego nie powiedziałem. Przeczytaj jeszce raz moją wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopper Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 acha juz kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Jeszcze jak serwisowalem komputery po firmach i domach prywatnych - bylem u jednego klienta ktory w domu mial w garazu wytwor pewnej amerykanskiej rodzinki (nie bede podawal nazwisk aby nie bylo kryptoreklamy :) ) wartosci wiekszej niz to co podawal Pawel w kazdym razie niezly merc by za to byl i zreszta byl tez w garazu :). Facet na codzien jezdzil standardowym seryjnym BMW. Spytalem czy sie boi jezdzic tym chopperkiem bo mu ukradna to powiedzial nie nie o to chodzi jest on jedyny w swoim rodzaju a jednym z nielicznych tej rodzinki w kraju i nawet u ruskich by go nie sprzedali bo by odnalazl :), ale ze wzgledu na niewygode, slabe wlasciwosci jezdne woli sobie jezdzic BMW. Pytam sie czemu kupil no to nato ze mial kaprys i znajomi mu polecili a sie nie znal na sprzecie na tyle zeby samemu ocenic a traktuje to jako lokate kapitalu i dzielo sztuki :DDlatego warto sie zastanowic czy stac czlowieka np na lokate kapitalu i miec cos niepowtarzalnego czy tez woli miec spokoj i bezpieczenstwo w jezdzeniu, latwosc napraw, dostep do czesci i posiadac motocykl uzytkowy choc takich beda jezdzily tysiace.Ja bym Ci radzil wyremontowac jakiegos klasyka i kiedy bedziesz juz jezdzil na wlasnym sprzecie i na sprzetach znajomych podejmiesz decyzje jaki tak naprawde motocykl Ciebie interesuje - choppery czesto ladniej wygladaja niz jezdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 JAk bardzo chcesz sobie cos takiego zrobic to zrób sobie na bazie wsk .Jak ci cos wyjdzie to potem zrób sobie na bazie czegos lepszego,ale nie utapiaj na razie duzych pieniedzy bo niewiadomo co ci wyjdzie i czy ci sie nie znudzi :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 zrób sobie na bazie wsk A nie lepiej na Junaku czy jakimś Rusku ? Ale nawet na podstawie tych motocykli wymaga to wiele godzin roboty, wiedzy i samozaparcia no i .. kasy. Nie oszukujmy się -jak chcemy trzymac pewien poziom, to nawet choppre oparty na poczciwym Jaśku będzie kosztował kilka ładnych tysięcy złotych. Pozdro, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 A nie lepiej na Junaku czy jakimś Rusku ?Hej, Paweł! Ty chyba znowu chcesz wywołać burzę na temat braku szacunku dla jedynej perły polskiego przemysłu motocyklowego (powojennego) :mrgreen: A serio bardziej, masz rację zwracając koledze mocno uwagę na posiadane doświadczenie z zakresu mechaniki, bo cudów nie ma. Pewnie, że doświadczenie trzeba gdzieś w końcu zdobyć, tylko pewności siebie łatwiej nabrać, gdy wychodzą najpierw łatwiejsze rzeczy. Porywając się na "dzieło życia" można albo mocno się zniechęcić (zrazić ;) ), albo, w przypadku sukcesu, wpaść w samouwielbienie. Niewiadomo, co gorsze.PozdrawiamMiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi