bartekdgr Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Wielkie dzieki.Jutro zdam relacje co i jak z uk. Zapłonowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 a sprawdzałeś stator?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekdgr Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Dzis po pracy zrobilem kable i bezpieczniki teraz działają swiatla itp iskra jest ale czy dobra. Jutro sprawdze cewke WN. Poza tym ktos w gazniku poprzednio rzezbil i caly czas przelewa go. Wymieniłem zaworem iglicowy i chcem ustawic odpowiedni poziom ale nie wiem jaki powinien byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekdgr Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Gaznik ogarniety moto ogolnie ogarniete teraz zostala do naprawy iskra. Jest czasami jej nie ma ale jak jest to lipna i gorsza niz w komarku. Cewka wn sprawna wdlg pomiarow. Podkładem 2 tez od klr dalej lipa. Jakies pomysły moduł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 jeszcze raz się spytam sprawdzałeś stator ja miałem podobnie w kawie słaba iskra w ogóle nie kopała raz była raz nie i oddałem do serwisu bo nie miałem czym sprawdzić skasowali mnie 100 zł z przegląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekdgr Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Wiec tak kawa dziala. Wsadzilem cewke oryginalna ale fajke od crossa chinczyka. Okazlo sie ze ona nie miala reduktora zakłóceń czy cosik takiego. Moto pali i jak narazie działa. Zostal do regulacji gaznik. Polecam firmę digitech do sprawdzania modułów statorow bo za diagnoze nie placisz nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 przyda się dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekdgr Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Maly editIskra po zmianie kabla super pali za 1 max 2Ale gaznik dalej lipa jak odkrece paliwo podczas gdy silnik nie jest odpalony cieknie przelewem nowy zaworek poziom niby ok.poza tym wszystko ok co sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszZZR Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 albo zaworek nie trzyma(pomimo że nowy), albo poziom paliwa masz źle ustawiony(obstawiam, że niewłaściwie ustawiony masz poziom paliwa)-raczej innej opcji przy gaźniku nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 wyczyść dobrze wacikiem gniazdo na zawór iglicowy(gdzieś widziałem temat czyszczenia gaźnika ) i poziom paliwa ustaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekdgr Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 A byłaby opcja wyrobionego gniazda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 mogło by być każda część która pracuje wyrabia się(wątpię żeby się tak mocno wyrobiło że gaźnik byłby do wyrzucenia) ale bardziej chodzi tu o to że w gnieździe może robić się jakiś nalot i zawór iglicowy nie przylega do niego całą powierzchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekdgr Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Podrzuce fotke w poniedzialek plywaka moze ktos porowna czy on jest oryginalny . moze tu byc problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 podczas gdy silnik nie jest odpalony cieknie przelewem nowy zaworek poziom niby ok.poza tym wszystko ok co sadzicie?Sądzimy że nie potrafisz ustawić poziomu paliwa w gaźniku . Skontroluj i ustaw na rurkę rzeczywisty poziom paliwa , będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekdgr Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 gaznik ustawiony na podstawie filmiku z yt krok w krok. Stawiam na gniazdo lub plywak (ktory zamowilem od kolegi) i dam znac jak uda mi sie to ogarnac -moze komus sie przyda. poza tym male pytanko jak wyregulowac sprzeglo bo zmienialem olej i rozebralem tarcze itp okazalo sie ze byly na odwrot zalozone i teraz po zlozeniu chcialem to wyregulowac zeby bylo na tip top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi