Qba1986 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Witam moj moto Honda MTX jest glosny to pewnie wina tlumika wiem ze dwusuwy to motoy glosne ale moj az nad to.... co wlozyc do tlumika zeby byl cichszy... bylem w Motorlandzie i widzialem ze mozna kupic wlokna szklane do tlumikow macie jakies inne metody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Może poszukasz oryginalnego , nie wyprutego tłumika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba1986 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Heh... to jest od niego ale kilka razy mialem gruza to lecialem na niego... pytam powaznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Ja tłumiki przelotowe czyli te z rurką z siatki co na około sa tłumione wypycham zawsze zwykłą watą szklana do ocieplania budynków. To kosztuje grosze a naprawde mocno wytłumia. Jeżeli masz orginalny od MTXa z przegrodami to raczej nic nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba1986 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 dzieki chyba sprobuje tym sposobem :) powiem jak wyszlo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Uważaj z tym tłumikiem, Tłumik w 2s jest bardzo, bardzo ważny. Skoro teraz masz zbyt przelotowy tłumik to możliwe że albo się jaoś wypalił w środku, albo jakiś gigant mechanik tuningował sprzęt. Z tego powodu możesz miec problemu z zbyt ubogą mieszanką, sprawdz jak wygląda świeca zapłonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba1986 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Swieca nie ma na sobie oleju, nie jest mokra sa slady spalania, nagaru nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 To nie chodzi o to co na sobie ma tylko o kolr powinna byc brązowa. Jak jezt jasna to znaczy ze ma za mało paliwa a za dużo powietrza. Ten skład ustawiasz regulując gaznik. Każda przeróbka wydechu powinna być pózniej skorygowana regulacja gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba1986 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Mam taka brazowa.... cos podchodzacego pod braz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 DObrze ze to nie rzeznia bo by sie zaraz chwycili tego koloru :) Tłumik w 2 suwie tak jak wyżej pisali to podstawowa sprawa komora rezonansowa jak sie wegnie to juz moze miec wplyw na prace i spalanie, Jesli ktos dlubal w twoim, bo raczej tak gdyz te motorki zazwyczaj sa calkiem mocno wytlumione i chodzą jak simsonek, to jedyne co pozostaje to poszukac uzywki nie dlubanej bo z tym tluymieniem na wlasna reke to nie wiem czy wyjdzie ale zycze powodzenia i napisz jakie wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 W dwusuwie majstrując przy wydechu bez hamowni, odpowiednich przyrządów pomiarowych i odpowiedniej wiedzy, można tylko pogorszyc osiągi. I to niezależnie czy sie tłumik chce bardziej wyciszyc, czy podgłośnić. Wymien na oryginalny sprawny, lub powierz naprawę fachowcowi. WIem, bo kiedyś kombinowałem z wydechem w MZ, aż przekombinowałem i musiałem kupić nowy, fabryczny tłumik. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi