mcl_7 Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Witam,Od niedawna jestem posiadaczem Yamahy R6 z 2006r. Mój problem jest następujący. Motor grzeje się na postoju. Moje poprzednie eRki grzały się w korkach na postoju ale przy temperaturze 30 stopni( w upalne dni). Chyba nie jest to normalne przy temperaturze 15 stopni na zewnątrz. Zagrzeje się do 216 stopni Farenheita ( +/- 103 stopnie Celsjusza) w tym momencie odpalane są dwa wiatraki, zbiją troche temp i od nowa. Co może być przyczyną ? Chyba, że też macie tak w swoich ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 W nowszych sprzętach to normalne. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Póki nie wywala płynu to jest dobrze. Btw, w R6 jest ciśnieniowy układ chłodzenia, więc temperatura wrzenia cieczy podnosi się wraz ze wzrostem ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcl_7 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Właśnie zauważyłem,że z tłumika delikatnie pluje, nie pomyślałem, że może to być płyn chłodniczy. Co w tym przypadku ? Uszczelka pod głowicą ? Edytowane 18 Marca 2015 przez mcl_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 To skroplona para wodna (jeden z wyników spalania benzyny) .Jakby uszczelka poszła i płyn wpadałby do cylindla to byłaby biała chmura. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcl_7 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Biała chmura byłaby podczas jazdy czy po odpaleniu ? U mnie objawy są takie że gdy silnik jest zimny i go odpale kopci na biało ale troche w momencie kiedy silnik sie zagrzeje białego dymu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 To co Ci kopci na biało to para z wilgotnego wydechu. Jak wyparuje to co po nocy osiadło to już nie kopci. Wszystko jest o.k. - wentylatory załączają się wtedy kiedy powinny, wyłączają się wtedy kiedy powinny. Śmigaj bez strachu. Tzn. bez strachu o to, że się grzeje :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Normalka . Jesli to co wylatuje z tłumika przypomina parę z ust wypuszczaną na mrozie to jest ok . Jeśli widzisz coś ala dym z jesiennego ogniska na polu to nie jest dobrze . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcl_7 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 He Nie wygląda to na dym z jesiennego ogniska. Ok jestem juz spokojny. Dzieki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi