SebJaw Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Witam. W moim V-Max-ie 1200 mam w tym sezonie pewien problemik. Odpala bez najmniejszego problemu ale tylko na 3 cylindrach. Po dosłownie kilku minutach jazdy (~2 min.) strzeli 3 razy i załącza czwarty cylinder. Gdy problem występuje na zimnym silniku - świeca po wykręceniu jest mokra.Iskra jest od początku.Wkręcona, inna świeca - również na tym cylindrze nie "pali". Za co mam się brać pierwsze w tej sytuacji ? PozdroSebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Za sprawdzenie luzow zaworowych na tym cylindrze.Ale powodow moze byc duzo wiecej i to calkowicie banalnych, jak kiepski przewod WN i fajka, czy niezbyt dobrze dzialajace ssanie tego gaznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Zacznij od przewodow i fajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Zamienię jutro przewód i fajkę z cylindra, który jest OK i zobaczymy... Myślicie, że rozgrzanie silnika może wpływać na przewód i fajkę..? Dzięki :) Edytowane 15 Marca 2015 przez SebJaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) . Edytowane 16 Marca 2015 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 A jak inne przewody i świece nie pomogą to pomiar ciśnienia na cylindrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Myślicie, że rozgrzanie silnika może wpływać na przewód i fajkę..? Dzięki :)Jak najbardziej . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi