Narky Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Witam !Problem dotyczy sprzęgła.Kupiłem CR 125 2001, w którym sprzęgło było do wymiany. Kupiłem używane w bdb stanie, były tylko lekkie rowki w koszu zewnętrznym, zeszlifowałem je. Sprzęgło chodziło jak należy, przez jakieś 10 mth, potem pojawił się problem tego typu, że gdy motor jest zimny, sprzęgło nie działa jak należy, to znaczy ciągnie. Po jakiś 10 minutach od odpalenia, sprzęgło jest ok, przestaje ciągnąć. Sprawdzałem kosz sprzęgłowy, nie ma wrzerów od tarcz, jest ok. Wychodzi na to, że gdy zimny ciągnie, gdy się zagrzeje jest ok. W czym problem ? Tarcze do wymiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Jaki olej lejesz ?Robiłeś zmianę po tych 10 mth ?Jaka jest grubość tarcz ?Przekładki proste ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narky Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Olej : Transoil, co 10 mth. Przekładki prosote, tarcze przy wymianie sprzęgła założone nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagaroth Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 No jak po rozgrzaniu jest ok to znaczy, że wina oleju. Ja mam taką samą cr i też mam transoil i żadnych problemów. Po odpaleniu troszke ciągnie ale lekko, że nie gaśnie na sprzęgle i biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) szczerze ? ja bym to olał , u mnie np w atc 250 jak jest zimna to wbicie biegu z wciśniętym sprzęgłem kończy się zaduszeniem silnika a próba odpalenia na sprżegle zimnej powoduje wyrywanie do przodu i nie da się odpalić :D jak po 10 min jest ok to moim zdaniem nie ma się co martwić ...... a mocno ciągnie ? jak np masz wbitą na zimnym silniku 1 i trzymasz sprzęgło to co się dzieje ? gaśnie , jedzie minimalnie do przodu czy po prostu czuć że chce odjechać ale nie jedzie ? Edytowane 9 Marca 2015 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Zimny zawsze ciągnie trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrasss Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam, mam taką samą cr i miałem podobny problem na transoilu. Po sprawdzeniu w serwisówce że można też lać olej syntetyczny silnikowy z 4t, wlałem castrol 10w50 i problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Syntetyczny silnikowy ale oczywiście do motocykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi