Rudi30 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Może ktoś z Was ma namiar lub wie gdzie zakupić brakujące włączniki które znajdują się w lewym przełączniku.Jest tam miejsce na dwa włącznik.W dwóch serwisach Yamaha nie mają.Co nowego chcesz podłączyć? ;-)Tam oryginalnie chyba dają włącznik dodatkowego oświetlenia ?Sam się zastanawiałem nad takim przełącznikiem.Co myślicie o wstawieniu tam tam wyłącznika świateł, tak aby w dzień można było latać tylko na tych "łezkach"? Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Rudi30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdiabollo Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Co nowego chcesz podłączyć? ;-)Tam oryginalnie chyba dają włącznik dodatkowego oświetlenia ?Sam się zastanawiałem nad takim przełącznikiem.Co myślicie o wstawieniu tam tam wyłącznika świateł, tak aby w dzień można było latać tylko na tych "łezkach"?Właśnie halogenów włącznik chcę tam wstawić a w drugie to mniejsze chcę wstawić pauzę olejarki łańcucha .A co do jazdy na samych łezkach też fajny pomysł .przełączników na allegro jest masę ale nie znalazłem takiego co by pasował w otwory .Rozebrałem cały przełącznik w miejscu gdzie powinny być włączniki są atrapy włączników (całość odlana z plastiku)Może ktoś coś kombinował z tymi włącznikami ???Jak macie pomysł to pomóżcie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudi30 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) A serwis nie może tego zamówić ?Ja na razie zamówiłem sobie taki Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Rudi30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdiabollo Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 W dwóch serwisach odpowiedzieli ze nie mają i nie sprowadzają, rozmawiałem telefonicznie,wysłałem jeszcze kilka email i też d..a.W przyszłym tygodniu pojadę do salonu/serwisu i porozmawiam .A taki przełącznik właśnie mam i jest trochę nieporęczny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudi30 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Być może te włączniki przychodzą tylko w komplecie z np oryginalnymi lampami dodatkowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdiabollo Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 FJR ma w tym miejscu tempomat.Jak się wejdzie na stronę Yamaha i zrobi konfigurację MT 09 Tracera to występują tam te włączniki ,tylko trudno dostrzec do czego są.Według mnie są właśnie do świateł przeciwmgłowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudi30 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Jedynie z jakiegoś wypadkowego chyba trzeba szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbixxx Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 W BMW każdą śrubkę można zamówić, to w Yamasze by nie można było? Może warto spróbować do Yamahy Polska napisać o taki przełącznik, oryginalny? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdiabollo Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 W BMW każdą śrubkę można zamówić, to w Yamasze by nie można było? Może warto spróbować do Yamahy Polska napisać o taki przełącznik, oryginalny? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkByłem dziś w salonie/serwisie Yamahy !Stwierdzili iż w tracerze w tym miejscu nie występują żadne włączniki i nawet jeden z serwisantów był ostatnio na szkoleniu i pytał co w tym miejscu mozna zainstalować w Tracerze ? stwierdzili iż cały przełącznik nie jest stosowany tylko w jednym modelu motocykla Yamahy.W MT 10 , FJR i Tenerze występują tam włączniki, cena całego kompletu do MT 10 , 570 zł a do tenery 1070 zł a są na zewnątrz takie same. :rolleyes: Oryginalne manetki grzane władcza się z poziomu menu Tracera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudi30 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Byłem dziś w salonie/serwisie Yamahy !Stwierdzili iż w tracerze w tym miejscu nie występują żadne włączniki i nawet jeden z serwisantów był ostatnio na szkoleniu i pytał co w tym miejscu mozna zainstalować w Tracerze ? stwierdzili iż cały przełącznik nie jest stosowany tylko w jednym modelu motocykla Yamahy.W MT 10 , FJR i Tenerze występują tam włączniki, cena całego kompletu do MT 10 , 570 zł a do tenery 1070 zł a są na zewnątrz takie same. :rolleyes: Oryginalne manetki grzane władcza się z poziomu menu Tracera.Rzeczywiście oryginalne manetki włącza się z menu - tez tak mam.Pozostaje poszukać używanego włącznika do FJR lub MT10 ;-) Teraz z innej beczki. Czy ktoś wie z jaką siłą dokręca się śruby mocujące silnik w MT-09. Przymierzam się do założenia gmoli i nie chcę ani urwać śrub ani zgubić silnika ;-) Chodzi o śruby jak na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alkad Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 46 Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudi30 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 46 NmSuper!Wielkie dzięki. Czy ktoś ma serwisówkę do Tracera w wersji angielskiej. PDF albo link do jakiejś strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaku Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Są dostępne (nawet na Allegro) serwisówki Haynes'a po ang. Cena coś ~140PLN. Warto kupić, sam z taką serwisuje swoje Tiger'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Super!Wielkie dzięki. Czy ktoś ma serwisówkę do Tracera w wersji angielskiej. PDF albo link do jakiejś strony?Jutro Ci wrzucę na serwer :) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdiabollo Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Jutro Ci wrzucę na serwer :) ;) TEŻ SKORZYSTAM Dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi