Crovcia Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Cześć panowie zabieram sie za pierwszą w tym sezonie wymiane oleju i pierwsza od kad mam jadzie :)) wcześniej 2t. Dlatego chciałem zapytać jaj zmienić olej? Bo u 2t souszczalem i zalewazlen a u takiej jadzi podobno sa jakies sitka i trzeba je wyczyścić. Do tego mam rozne inf. Jedni mówią ze 1.4 do silnoka drudzy ze 1.1 trzeci ze 2litry i teraz niewiem komu wierzyć. . Olej jaki leje to castrol 10w40 offroad 2. Plyn chłodniczy spuspuszczam śrubka kolo pomly wody czy cos (musze zlokalizowac) z tym problemu nie bedzie tylko pytanie gdzie potem lac płyn? Bo jadzi ma zbiornkk wyrównawczy i jak wleje do chłodnicy to on sie sam rozejdzie? A i ile tego płynu? Wr 450f Edytowane 16 Lutego 2015 przez Crovcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Odpowiedź na wszystkie pytania: http://www.manualslib.com/manual/582257/Yamaha-Wr450f.html#manual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crovcia Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 tak średnio pomogło, cienko z moim angielskim :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Od strony 51 masz pokazane krok po kroku jak kontrolować i zmieniać olej. Sporo obrazków. Uwierz, warto odpalić w drugiej zakładce translator i sobie pojedyncze słówka tłumaczyć bo przyda Ci się to na przyszłość. Większość serwisówek jest po angielsku, jak załapiesz kilkanaście technicznych słówek to potem w jakimś innym motocyklu bez problemu na podstawie anglojęzycznej książki będziesz wiedział o co tam chodzi :) Tu nie trzeba wielkiej filozofii czy znajomości całego języka, wystarczy wyłapać pewne słowa (screw/bolt, tank cap, dipstick itp.) i już bez problemu wiesz o co chodzi. U mnie angielski też jest na poziomie szkoły podstawowej a prawie wszystko przy motocyklu robię na podstawie takich serwisówek, jak czegoś nie wiem to wystarczy przetłumaczyć parę słów i wiadomo co jest grane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crovcia Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 w mojej serwisówce wyczytałem : Oil quantity:Periodic oil change:1.0 L (0.88 Imp qt, 1.06 US qt)With oil filter replacement:1.1 L (0.97 Imp qt, 1.16 US qt)Total amount:1.2 L (1.06 Imp qt, 1.27 US qt) Czyli że do silnika wlać 1.1 i do filtra 100ml , no ale wleje 1.3 myslicie ze bedize okej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 wlej 1.1 i zobacz jaki będzie stan Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 1.1 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi