klaus68 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 witam wszystkich jezdze kawasaki gpz 1000 w wersji odchudzonej ale i tak sporo wazy okolo 240kg a ja 58...60 mam tylko jedne siodlo t z jezdze sam mam na mysli terazniejsze warunki czy cisnienie w oponach niepowinno byc nieco nizsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 A kiedy kapec się mniej odkształca ?Jak jest mocniej napompowany .Co i tak w nieprzeterminowanej szosówce nie ma znaczenia - pierwszy porządny wiosenny przelot ,nagrzanie kapcia i pozostałości odkształceń postojowych powinny przestac być odczuwalne .A jeśli chcesz uwolnić opony to kup 2 stojaki i zostaw na nich moto na zimę. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Nie skumałeś janosik, kolega się pyta na jakim ciśnieniu jeździć a nie na jakim przechowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Teoria mówi, że im mniejsze ciśnienie, tym mocniej kapeć pracuje i tym mocniej się nagrzewa. Aczkolwiek każda opona nieco inaczej reaguje na zmiany ciśnienia. Można zmniejszyć wartości o 0.1, 0.2 bara i obserwować zachowanie. Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaZcH Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Motocykl najlepiej zimować na stojakach z kołami w powietrzu. Jesli chodzi o ciśnienie w kołach to najlepiej zosatwić takie jakie książka przewiduje 0.1 bara w ta czy w tą w ogóle nie wpływa na jazdę a zakadam ze wyczynowo nie jeździsz tymbardziej w "zimę" :p wiec nic bym nie ruszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Nie skumałeś janosik, kolega się pyta na jakim ciśnieniu jeździć a nie na jakim przechowywaća no ta , drink z kolą swoje zrobił :D A niech jeździ na jakim mu najlepiej będzie się prowadzić . Niektóre kapcie złapią jakąś temperaturę po spuszczeniu ciśnienia , inne nie .Zależy od modelu kapcia , roku produkcji i zużycia . Limit na spuszczanie wyznaczy ci stabilność motocykla. Eksperymentuj . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi