Zielok TS 50 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Witam wszystkich mam taki oto problem:Jeżdżę któregoś dnia aż nagle patrze że cieknie mi woda z głowicy na złączeniu cyla i głowicy mój peugeot xps zaczą przerywać i gasł (pewnie go woda zalewała). Postanowiłem zdjąć głowicę aby wymienić uszczelkę bo to pewnie ona jest winowajcą, więc rozbieram wszystkie śrubki od szpilek odłączam chłodnicę i próbuje zdjąć głowice i teraz jest problem głowica ni *** nie chce zejść, co mam robić>? Słyszałem żeby wyciągnąć razem z cylem ją ?I dodam jeszcze że to cylinder i głowica 90ccm (malinka).Gdzie dostanę do tego uszczelki jak zdjąć tą głowice ? Poproszę o linki do uszczelek ;) Dzięki bardzo pozdro /Zielok// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujoCaZa Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 http://allegro.pl/uszczelki-cylindra-aprilia-rs-am6-am345-70-90ccm-i4853312572.htmlchyba by podpasowało. może spróbuj delikatnie gumowym młotkiem opukac dookoła głowice to może puści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielok TS 50 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dzięki ale pukałem nie pomaga przecinak i śrubokręt mi zostaje?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dzięki ale pukałem nie pomaga przecinak i śrubokręt mi zostaje?????? Dzięki ale pukałem nie pomaga przecinak i śrubokręt mi zostaje?????? a może młotek za mały ? :biggrin: :biggrin: :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ja, jak pukam, to zawsze pomaga. Migrena mija. Ale wiesz, ja używam dość dużego młotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielok TS 50 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Dzięki wszystkim spróbję :) A może wie ktoś czy można przerobić powietrze na ciecz??Bo mam suzuki ts50 powietrze a chciałym go zrobić na ciecz da rade?cyl bym 90ccm wstawił albo 80ccm ?Chłodnia pompa i gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 a można wiedzieć po co ?? chłodzenie powietrzem ma w zasadzie same plusy -jeden płyn mniej , nie ma delikatnej chłodnicy , kilometra węży, pompy wody , uszczelkę pod głowice do powietrzaka 2T to robisz z puszki po piwie :D w takim małym silniku zyskasz może z 1-2KM przechodząc na ciecz , moim zdaniem bez sensu-nie pisz że masz w takim małym dualu problemy z przegrzewaniem bo to znaczy że masz coś uszkodzone :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielok TS 50 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Nie napisałem nic takiego a ty jakies gówno robisz zapytalem czy jest to opłacalne ale teraz to i tak nie ma znaczenia bo sprzedałem suzuki a kupiłem peugeot xps am6 ciecz i teraz muszę ściągnąć tą głowicę żeby wymienić uszczelki a te co są w linku na górze to do 90ccm dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi