Mateusz6333 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 WitamPo paru tygodniach stania mój ktm exc 125 2003r, stracił iskre, Po zdjęciu reflektora znalazłem kilka urwanych kabli, lecz nie wiem do czego one przychodzą. Mógłby mi ktoś zobrazować jak wygląda instalacja pomijając świtała i inne pierdoły nie związane z zapłonem (iskrą)? Co mogło być przyczyną zniknięcia iskry? Motor palił przed postojem na kopa ciepły czy zimny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Wcześniej te kable też były urwane? Jak tak i palił, to sprawdź czy w ogóle masz prąd w fajce. KTM był garażowany czy stał pod chmurką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz6333 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Kilka kabli było urwanych, niektóre zalepione taśmą, lecz mógł się któryś obluzować bo się to trzyma bardzo biednie. KTM stał pod dachem w altance. Jak/ czym sprawdzić czy ten prąd w fajce jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Popraw tę instalację. Jeśli te kable są poizolowane, to popraw to łączenie. Probówką, miernikiem, żarówką, palcem- do wyboru, do koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz6333 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Niestety instalacji nie poprawie bo nie wiem który do czego kabel przychodzi. W fajce nie ma prądu. Niżej zamieszczam kilka zdjęć jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 na początek połącz kabelki tego samego koloru które biegną w jednej wiązce (i spróbuj znaleźć schemat instalacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz6333 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Połączyłem prawie wszystkie kable tego samego koloru. Został mi jeden biały wychodzący z wiązki spod baku paliwa. Iskry nadal nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujoCaZa Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 http://i6.photobucket.com/albums/y210/Supertrunk/03%20KTM%20200SX/2003Wiring1.jpgMoże ci to pomoże. Wg tego schematu bialy kabel łączy światła z przyciskiem. Sprawdziłeś miernikiem prą wychodzący z cewek?Czy w ogole tam cos jest.Zdarzały sie przypadki,że prąd z cewek wychodzi ale cewka zapłonowa padła i po zabawie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 znalazłem taki schemat ale od 250 ale może się dużo nie różni .może w czymś one ci pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz6333 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Chwile temu udało mi się znaleźć całą serwisówkę mojego silnika. Mam tam wszystkie schematy elektryki. Już się mniej więcej z nimi zapoznałem więc jutro zabieram się za dalsze poszukiwania iskierki. Jakby ktoś potrzebował takiej serwisówki to daje link: http://www.zachowajto.pl/x8BRFnn/ktm-125-200-sx-exc-service-manual-pdfZa lampą wszystkie kable podłączyłem według schematu. Sprawdziłem też próbówką czy jest prąd w kablach idących do cewki- próbówka nic nie pokazała. Wszystkie styki które znalazłem pod bakiem spsikałem jakimś specyfikiem do styków. Iskry jak nie było tak nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 świecę , cewkę podmieniałeś ?? świecę jakąkolwiek , cewkę WN można dać od chińskiego skuterka nawet 4T......... skąd wiesz że ,,nie ma prądu w fajce '' ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz6333 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Świece podmieniałem, zmieniałem bez skutku (w simsonku iskra idealna). Cewkę mogę podmienić jedynie na tą butelkową z simsona. Próbówka nic nie wykazała, że w fajce jest prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujoCaZa Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 No jeżeli nie ma prądu ze statora to raczej podmiana cewki WN i swiecy nic nie da :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi