enduromaster Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 a może zmieliło trzpień wysprzęglika i brakuje ciutkebo na na biegu to zawsze będzie minimalnie ciągnęło ale nie na tyle żeby moto samo jechało Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 witam! i przepraszam za nieobecność ale miałem urwanie głowy a więc tak sprzęgło cały sezon pracowało wzorowo im bliżej końca sezonu naciągałem sprzęgło i myślałem po prostu że się kończy przed rozebraniem sprzęgła było coś takiego czy moto ciepłe czy zimne jak wbijałem jedynkę to potrafiło zgasnąć tak jak by sprzęgła nie było po ponownym uruchomieniu jak wbijałem to ciągało, biegi ciężko wchodziły i przy wolnym jechaniu ( toczeniem się na moto) i po zatrzymaniu nie mogłem wrzucić na luzkupie nowe tarcze i sprężyny i dam znać czy to była wina tarczy :wink: zdjęcie kosza bez tarcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Czy oby na właściwej lepkości oleju śmigasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam!Mam problem ze sprzęgłem po-prostu ciągnie mi zrzuciłem dekiel rozebrałem sprzęgło zmierzyłem tarcze serwisówka podaje normę 2,75-3,05 mm a minimalne 2,65 mm a moje tarcze mają 3,00 mm sprężyny trzymają się w normie.I teraz moje pytanie czego to może być wina czy tarcze po prostu się zestarzały i nie funkcjonują tak jak powinny. a może wystarczy zalać odpowiednim olejem i prawidłowo wyregulować sprzęgło ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) może? a jaki olej proponujecie ? ja śmigałem na oleju motul 5100 10w40 półsyntetyczny a jakieś propozycje jak wyregulowywać prawidłowo sprzęgło na serwisówce pisze że na klamce ma być 2-3 mm luzu Edytowane 6 Grudnia 2014 przez erykkyre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 2-3mm to przy samym uchwycie klamki, na końcu to będzie z 1cm Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 oki a w sprawie oleju to myślę że 1400 km to chyba nie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Witam!Co do problemu to tak jak przypuszczałem tracze mimo wymiaru były przypalone i nie pracowały tak jak trzeba po założeniu nowych tarczy po dwóch naciśnięciach pękła linka :biggrin: i wymieniłem linkę i teraz całe sprzęgło działa idealnie :crossy: a olej wlałem motul półsyntetyk 20w50 A piszę żeby temat miał rozwiązanie a nie tak jak nie które... nie liczni błagają o pomoc a jak już ktoś pomoże albo rozwiążą problem to już nie łaska napisać :banghead: Edytowane 21 Stycznia 2015 przez erykkyre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Medal dla Pana :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ale jak dzielnie walczył z tematem, ponad miesiąc :-D. To ten, niech zasprzęgla i wysprzęgla :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 sprzęgło zrobiłem szybciej ale nie było okazji do przejażdżki bo było na minusie albo padało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi