mongor Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Witam.zadnym radnym nigdy nie bylem i nie bede.napisz jeszcze cos fajnego :laugh: chetnie sie posmieje.jak ci tlumaczyc jak ostaniemu jelopowi ,ze mnie mylisz z kim innym to ty ciagle swoje i w kazdym temacie sie do mnie doczepiasz.jak tylko wroce z niemcowni i bede mial z tydzien wolnego to wtedy w koncu zalatwie ta sprawe... a tymczasem pisz swoje :biggrin:pozdrawiamnezka A temu co? Nałykał się Jagermaistra, jak Szpak czereśni?To temat o Albanii a nie niemcowni. Edytowane 18 Listopada 2014 przez mongor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolDawid Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Ładna trasa :) Gratulaję udanej wyprawy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dolce vita Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Ponieważ nie zapłacisz tam kartą, a za to zobaczysz jak wygląda bunkier i że co drugi samochód to mercedes. Już na niektórych stacjach benzynowych można płacić kartą.Zawsze trzeba mieć kilka bo nie wiedzieć dlaczego jedne ''chodzą'' a inne nie. Na pewno na największej sieci Kastrati kartą nie zapłacisz.Co do mercedesów to też dużo się zmieniło. Sporo już jest innych marek nie tylko MB.Słowem Albania otwiera się na świat. Edytowane 23 Listopada 2014 przez dolce vita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Otwiera, ale jednak jest to nadal "kraj mercedesów". Zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J/P Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 I do tego kraj myjni samochodowych.Byłem 2 razy na moto - jako główny cel, objazdy wzdłuż i wszerz. Najmilej wspominam z wszystkich corocznych wyjazdów.Niewiele co prawda fotek - https://plus.google.com/u/0/photosDla mnie najfajniejszy przejazd - z Macedonii na Korce i dalej na Permet, Gjirokaster, Sarande i Ksamil, i z Sarande do VloreWidoki życia. Niesamowici ludzie, kraj kontrastów. Byliśmy tam w 2012 i w 2013 - podczas Euro2012 Albańczycy pytali nas w knajpie co tu robimy? Przeciez mamy EURO2012!!!! PO długich dyskusjach i tłumaczeniu że wolimy piękną Albanie od Euro, szczęśliwi starali sie nas upoić wielkimi ilościami alkoholu, po czym troskliwie odprowadzili do hotelu, położyli spać i rano odniesli nietkniety portfel kolegi, zgubiony w knajpie.Wracamy tam pewnie w 2016, póki kraj jeszcze nie zgnieciony pięścią komercji. Cytuj "Beer is proof God loves us and want us to be happy" Benjamin Franklin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Tak, mieszkańcy to też było jedno z największych pozytywnych zaskoczeń w Albanii, zupełne przeciwieństwo stereotypów, jakie mieliśmy przed wyjazdem.Ale nie ma co się oszukiwać: wybrzeże, czyli Ksamil, Saranda czy Vlore to już pełna komercha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satriael Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgadzam sie.Jednakże ceny, nawet w takiej miejsowości jak Saranda są dużo niższe niż na północy półwyspu czyli w Chorwacji. Przykładem niech będzie obiad w restauracji. Za "czewapcici"(pisane fonetycznie) i piwo zaplacimy w Sarande ok 15zł w Chorwacji 30 i wiecej, zależy od regionu. Cytuj 2008r- Chorwacja 3900km / 2011r- Bułgaria 4500km2012r- Alpy i Wenecja 3200km / 2013r- Istria 2600km2014r- Albania 5000km / 2015r- Montenegro 3500km2016r- Rumunia 3000km http://www.motoholik.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Teraz przeczytałem i jestem pod duuużym wrażeniem :) W sumie miesiąc temu byłem blisko Albanii,w MNE,konkretnie Kotor,Herceg Novi i oczywiście kanion Pivy :) Ale co tam! Na 2016 mam w planach HR i MNE,to Albanię też się stuknie! :) Fajny opis :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi