tadeo Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Z całą pewnością zależy to od sposobu i warunków jazdy. Ja bardzo rzadko kręcę się wokół komina. Jeżdżę głównie poza miastem z pełnym kufrem (rzadziej trzema), więc odpowiada mi mocny dół i brak konieczności kręcenia wysoko.Paradoksalnie, CB 500 przy małych prędkościach prowadziła się gorzej niż teoretycznie ciężki bandit... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Tu się rozumiemy w 100% . Przed fazerem używałem przez parę miesięcy CB1300 - aksamitnie jedwabista elektrownia atomowa niekończącej się mocy :) :) Owszem, troszkę cięższe było, ale przy moim jeżdżeniu (bez "dróżek" i "terenu" to nie ma znaczenia. A możliwość przyspieszania z każdych obrotów - bezcenna.Tylko że żere palyfko :D ale czymś te koniki trzeba napaść... :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Buber, i tu się właśnie nie zgadzam! Pisałem już wielokrotnie na forum, że przy normalnej szosowej jeździe jeszcze nie przekroczyłem 6,5l/100 km.Zdarzało się nawet przy przepisowej jeździe, albo w deszczu schodzić poniżej 6l.Pod koniec mojej przygody z CB 500, kiedy opony miałem domknięte z obu stron i kręciłem pod czerwone, nie udawało się spalać mniej, jak 6,5-7l. Więc wolę tego starego mastodonta, bo daje mi mnóstwo przyjemności z jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Well, ja byłem rozpuszczony moją CBką, którą osiągałem 5/100 w mieście. A Fazer bierze siedem i się nie pyta :) ale frajda jest :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Jak sam napisałeś "w mieście", a ja po mieście praktycznie nie jeżdżę wcale. Gdybym miał się ciągle przeciskać w korkach, to też pewnie narzekał bym na Bandita, ale jako że jedyny korek jaki mogę znaleźć u mnie na wsi to ten, po tanim winie pod sklepem, więc uważam ten motocykl za idealny do turystyki jaką uprawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Major87, co jest nie tak z tym silnikiem, że chcesz robić remont?Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wszystko :). W moim temacie Pierwsze podejście do mechaniki jest opis i kilka fot tego, co znalazłem. A nawet nie zrzucalem glowicy jeszcze :). Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi