wysepka Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witam ! Jeżeli motocykl się na luzie wkręca a podczas jazdy ledwo co jedzie to wina 6 bar kompresji czy jeszcze na 6 barach by jako tako normalnie jechał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagaroth Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 no 6 bar to nie jest kompresja. Minimum 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysepka Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 dodam że te 6bar nawet lekko ponad mierzone na zimnym silniku . duża różnica będzie między mierzeniem na zimnym a na ciepłym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czi Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) co za roznica skoro: ledwo co jedzie ? ... u siebie zaobserwowałem kiedys roznice rzędu 0,5 bar - ale na ile wiarygodny to był wynik? Edytowane 24 Października 2014 przez czi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 jaki motocykl? jesli to skuter 50 w 2t to na 6 barach chodzi 4t nawet nie odpala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysepka Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 yamaha rz 250 , 2t dwu cylindrowy z zaworem wydechowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 do remontu.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Co to znaczy ledwo co jedzie?Jeśli motocykl ma wystarczająco ciśnienia by zapalić, to tym bardziej ma wystarczająco ciśnienia by całkiem sprawnie jeździć. Jak ciśnienie będzie za słabe do jazdy, to w pierwszej kolejności motocykl przestanie odpalać i utrzymywać wolne obroty a nie odwrotnie- tj. odpala i trzyma wolne ale nie jedzie. Dlatego pytam co masz na myśli pisząc ledwo jedzie?Ten silnik ma CR 6,7 do 1 więc 6 barów nie jest wcale takim strasznym wynikiem, zwłaszcza, że sportowe dwusuwy z racji dużych okien wydechowych, nie muszą mieć super kompresji by zapier.. niemiłosiernie. Edytowane 26 Października 2014 przez baba_zanetti Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysepka Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Motocykla tak nie odpalisz ze poprostu pokopiesz i odpali trzeba wstrzyknąć od strony filtra paliwo i wtedy zapali na 2 cylindry po paru sekundach jeden cylek gaśnie a jak włącze ssanie to znow na dwoch zaczyna chodzić :) a ledwo jedzie to znaczy no poprostu nawet na full manetce z 10-15km/h . NIe wiem moze regulacja gaźników się kłania , ale pierw muszę uszczelniacze powymieniać , yamaha stała długo na podwórku i chyba uszczelniacze poszły bo kopcie ze oho :) do tego gdzies płyn się dostaje do oleju bo olej biały .i według serwisówki ciśnienie ma chyba 6.2 : 1 a nie 6.7 nie wiem moze kazda serwisowka co innego podaje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 W takim razie masz sporo innych rzeczy do zrobienia, robiłem Banshee (bardzo podobny układ) które tak samo ni jak nie chciało chodzić i powiem Ci, że to nie jest prosta sprawa wyregulować tą maszynę by chodziła jak należy. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysepka Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 oo wkońcu ktoś się znalazł kto robił taki silnik :) wiem w banshee chyba nawet taki sam siedzi tylko 350 . Pierw wymienie uszczelniacze, uszczelke pod głowicą , naleje nowego oleju i zawioze yamahe na synchronizacje gaźników mam nadzieje ze będzie jeździć :) pytanie jak sprawdzić czy dozownik jest 100% sprawny niby podaje olej ale nie jestem pewien czy odpowiednio duzo , a wiadomo szkoda przez głupote zatrzeć moto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 6.2 : 1 a nie 6.7 to jest stopień sprężania nie kompresja , mylisz pojęcia..... Motocykla tak nie odpalisz ze poprostu pokopiesz i odpali trzeba wstrzyknąć od strony filtra paliwo i wtedy zapali na 2 cylindry po paru sekundach jeśli gaźnik sprawny to jak pisałem -przy niskim sprężaniu jest też słabe podciśnienie przy kopaniu i moto nie ma siły samemu zassać paliwa na zimny rozruch.... nie strzela w wydech jak nie chce zapalić ?? sportowe dwusuwy z racji dużych okien wydechowych, nie muszą mieć super kompresji by zapier.. niemiłosiernie. wiesz baba trochę tego 2t złomu przewaliłem i szczerze nie spotkałem się jeszcze z piecem dla którego 6 bar jest prawidłowym ciśnieniem, może jakiś demolud typu ogar ( tam nigdy nie mierzyłem ciśnienia sprężania ) ale napewno nie japoniec-maybe się mylę ale taka opinia na podstawie praktyki Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysepka Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 chodziło mi ze w serwisówce widziałem 6.7:1 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 to jest stopień sprężania nie kompresja , mylisz pojęcia..... jeśli gaźnik sprawny to jak pisałem -przy niskim sprężaniu jest też słabe podciśnienie przy kopaniu i moto nie ma siły samemu zassać paliwa na zimny rozruch.... nie strzela w wydech jak nie chce zapalić ?? wiesz baba trochę tego 2t złomu przewaliłem i szczerze nie spotkałem się jeszcze z piecem dla którego 6 bar jest prawidłowym ciśnieniem, może jakiś demolud typu ogar ( tam nigdy nie mierzyłem ciśnienia sprężania ) ale napewno nie japoniec-maybe się mylę ale taka opinia na podstawie praktykiNie zupełnie miałem na myśli, ze to prawidłowe cisnienie, ale przy stopniu spręż. 6.7 to nie będzie dużo więcej dla zdrowego silnika, mam na myśli realny pomiar a nie dane z serwisówki, która nastawiona jest na ciągłe remonty.Może nie trafiały Ci się takie paście jak mi się czasem trafiają, a granica odpalania jest sporo poniżej 6barów. Mówiąc najprościej, jeśli jest wyczuwalny opór na kopniaku to wystarczy do odpalenia, jeśli nie zasysa mieszanki to ma problem z uszczelnieniem skrzyni korbowej, a w tym przypadku bolączką jest uszczelnienie na wale rozdzielające komory dla lewego i prawego cylindra, uszczelnienie to nie występuje oddzielnie, trzeba kupić cały wał, koszt jest duży, więc pewnie siedzi w tym silniku 30letni uszczelniacz na wale... możemy sobie tylko wyobrazić jak bardzo jest jeszcze sprawny. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi