valdiiaga Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Sezon się kończy więc masz parę chwil na zorganizowanie nowej/starej bądź fabrycznie nowej ramy .Posłuchaj rad kolegów i nie kombinuj ze spawami :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Princer Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 (edytowane) Staram się jak mogę aby znaleźć ramę, jednak w przypadku gdy się to nie uda, zostanie mi niestety tylko spawanie :sad: Edytowane 28 Września 2014 przez Princer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Ja też nie polecam spawania, chociaż w junaku spawałem przy główce, ale było tylko pęknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Każdy bawi się jak umie, tyle że to nie samochód, który ma cztery koła :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Aż z ciekawości pogoglowałem - na jakiejś stronie moc 24KM a potem Vmax ~120km/h (mało ale są jescze przełożenia). No nie , nie zam chińskiego pieca z więcej niż 60-70 kucykami z litra . I nie sądzę żeby to był wyjatek .Wnosek z tego taki że spawanie tego demona może mieć ręce i nogi choc latasz po terenie i jest opcja skończenia z gruzem w zębach niezaleznie od prędkości . Zrób jakies zdjęcie co ci sie tam urwało bo juz nie wiem czy cała główka czy siodła łozysk główki ramy . Importer może pomóc tylko nie spodzieaj się szybkiej dostawy (sama droga morska to 40 dni a jescze trzeba reszte zamówienia "skleić" ) . A takie to:http://www.aliexpress.com/item/Zongshen-gy-off-road-motorcycle-frame-zongshen-off-road-vehicles-rack/1225689820.htmlHasło "motorcycle frame" . ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Princer Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Znalazłem w końcu używaną ramę na olx za 100 zeta. Importer chce za nową 350zł, i zastanawiam się czy jest sens kupować nową gdy używka jest w dobrym stanie (nie popękana i nie pogięta), skoro sam montaż to 300 zeta a to przecież tylko tani chinol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Jeżeli masz to zarejestrowane to używka bez papierów odpada. Nie zapominaj, że na ramie masz numer vin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Princer Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 A czy podczas przeglądów rejestracyjnych sprawdzają numer VIN na ramie ? Czy można mieć używkę z papierami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Przewaznie tak .Jak masz używke z papierami to po problemie - tak jak byś drugie moto kupił. Zadzwoń do WK i sie spytaj czy mozna wymienić rame bo sam nie wiem , napewno bedzie trzeba mieć umowe K-S / fakture bo druga rama sie znikad nie wzięła. Edytowane 5 Października 2014 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Nie można legalnie wymienić ramy na używkę bez papierów, tylko na nówkę i nabija się wtedy na niej numery. A przy używce z papierami to najlepiej aby uniknąć chodzenia po urzędach po prostu złomujemy starą ramę z papierami i jeździmy na nowych. Podczas przeglądów zawsze sprawdzają VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Princer czyli rama z kwitem albo nówka za 3,5 paczki . Przypuszcam że ta od dilera będzie finalnie tańszą opcją . Pozatym jak ktoś sprzedaje używke bez kwitu to warto mu sie blizej przyjrzeć :bigrazz: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oldmotory Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) W takim razie trudno mi uwierzyć, że z przodem jest wszystko ok. Przy dzwonie, który łamie ramę przy główce musi coś pokrzywić z przodu...no ale to chinol więc może...Jako nowy na tym forum przeglądam sobie czasem stare wątki.W zeszły m roku znajomy miał dzwona na BMW GS .Zabite koło, pęknięte obie półki, trochę innych szkód ... Jedynie lagi okazały się nietknięte :ohmy: Edytowane 15 Marca 2017 przez Oldmotory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi