Skocz do zawartości

Sprzedam silnik do Yamahy R1 2000 (RN01,RN04)

MatMax78
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Sprzedam cały silnik do Yamahy R1 z 2000 roku (RN01, RN04). Silnik jest nadal zamontowany w motocyklu, można tym motocyklem się przejechać żeby zobaczyć, że wszystko jest ok. Odbiór osobisty, proszę zarezerwować również czas na to żebym wyją silnik z ramy motocykla (około 2 godziny) :). W tym przypadku nie kupujesz kota w worku. Cena 3500zł

Jeśli masz jakieś pytania proszę dzwoń. 602 312 751

Po prostu jestem uczciwym obywatelem tego kraju i nie chce sprzedawać 150 konnego potwora z krzywą ramą. Niestety ja zostałem zrobiony w huuuuu..... Motocykl jest krzywy na ramie około 1,5cm Przestawienie jest w bok między przednim, a tylnym kołem. Rama jest bardzo dobrze zrobiona żeby zatuszować ten szczegół. Przy kupnie nie zauważyłem tego (aczkolwiek jest ona polerowana więc przy kupnie mogłem pomyśleć że jednak coś jest nie tak). Trudo do wyczuć przy drogowej jeździe dopiero w 2013 roku jak byłem na torze w Poznaniu to poczułem że coś jest nie tak (nie mogłem utrzymać dobrej linii). Niestety zrobiłem kolejny błąd bo myślałem że to zawieszenie jest winowajcą tego wszystkiego i zrobiłem konkretny przegląd przodu i tyłu u Łukasza z Warszawy i ponad 1000zł wyjeba chciałem dobrze przygotować się do sezonu wraz z ewentualnymi startami w MYT. Niestety jak w czerwcu wyjechałem problemy były te same co rok temu więc zrobiłem pomiar laserowy ramy no i wyszło. Załamanie, moto stoi ponad 2 miesiące w garażu. Silnik naprawdę się wkręca i pięknie pracuje. W ogóle jak sprzedam ten silnik to będę miał wszystkie części do sprzedania więc można potem pytać o resztę, ramę również mogę sprzedać z papierami.

Ott cała moja historia a miało być tak pięknie, ludzie są bezwzględni i dla kasy zrobią wszystko. Ja nie mógłbym żyć z tym że sprzedałem takiego potwora z krzywą ramą.

Szkoda. A nie myślałeś o przełożeniu jakiejś ramy bez możliwości rejestracji (z legalnego źródła oczywiście)?

Dokładnie.Jeśli silnik masz "dzwon" i teraz zawiechę zrobiłeś,to ja szukałbym ramy

Nie sztuką jest się rozpędzić.
Sztuką jest wyhamować!

Ogólnie macie rację z resztą są tak naprawdę trzy opcje:

1) sprzedać na części

2) prostować ramę (dzwoniłem do Gorzowa kosz od 1000 do max 1500zł z certyfikatem) lub kupić z papierami lub bez

3) sprzedać moto w takim stanie jakim jest (jakiś napaleniec na pewno by się znalazł) i olać co się z nim stanie- tak jak pisałem odrzuciłem tę opcję.

Tydzień temu dzwoniłem do gościa bo była rama na allegro, sprzedał bez papierów za 600zł. Oczywiście ryzyko kupna takiej ramy z allegro jest też duże i do końca nie będziesz wiedział czy wszystko z nią jest ok no chyba że zrobisz pomiar za około 200zł.

Jednak przemyślałem i stwierdziłem że chciałbym czymś jednak pojeździć młodszym. Jak sprzedam 3/4 części do wiosny to kupię jakąś torówkę. Jak mi się nie uda to hu..... zostanę z częściami i dalej nie wchodzę w temat motorów pomimo że jest to moja wielka pasja. Jak mój kolega mówił pieniądz to nie wszystko ważniejsze są inne wartości w życiu.

Oczywiście jak będę wystawiał tę ramę to zaznaczę że jest ona krzywa. Każdy kupujący będzie świadomy tego wyboru. Oczywiście dam Ci osobiście znać że to jest moja aukcja. Bardzo mocno się jednak zastanawiałem jak jest z tymi profesjonalnymi firmami co prostują ramy motocyklowe i nie tylko i wystawiają certyfikaty o bezpiecznym ich użytkowaniu, tak jak pisałem dzwoniłem już do takiej firmy. Jeśli nie sprzedam tego silnika za tę cenę (bo nie mam zamiaru opuszczać ceny) to chyba się zdecyduję na takie prostowanie na jesień i na następny sezon będę jeździł osobiście moim sprzętem. Również dam znać i przekaże moje doświadczenie w tym temacie.