Malykrata Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 znalazłem takowe ogłoszenie , pytanie co to jest i czy to jest fabrycznelink do ogłoszenia http://olx.pl/oferta/honda-cb-900-c-10-cio-biegowa-CID5-ID6mkPj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Prawdziwe. To wersja CB robiona dla amerykanów z walem napędowym wziętym z Goldwinga. Ma dodatkowy reduktor i sumarycznie że wychodzi 10 przełożen. Tzn. skrzynia ma normalnie 5 biegów, ale po włączeniu reduktora masz niejako piec dodatkowych. Z tym że albo rybki albo pipki. Nie da się przekładac tak że np 1reduktor--1----2reduktor-2 itd... (tzn. tak jak półbiegi w cięzarówce)Albo włączysz go i masz wolniejsze, albo nie włączysz :) Swoją droga ciekawy motocykl (nie wiem komu wzieło się że to custom. Z fabryki tak wyjechała) Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez rozkosmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Ok widziałem wersje custom robiona dla Amerykanów i czegoś takiego nie ma , czy to jest wersja specjalna , do czego służyła itpPo kiego ten reduktor ?Jest Honda cb900. Boldor , napęd łańcuchem i Honda cb900 custom ( tak nazwała fabryka ) z napędem na wał i choperowatym wyglądem Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Malykrata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) A ch... wie na co. Amyrykany lubią komplikować i japońce dali im gotowca :) Niczego konkretnego nie moge powiedzieć do czasu aż ew. znajdę folder reklamowy tego sprzęta. Gdzies mi się w domu wala, ale zabij-nie wiem gdzie.Rzuci sie na oczy to dam znać. Nie mniej nie przypominam sobie żeby to było cos specjalnego dla glin, wojska itp.....Raczej dla poszukiwaczy UFO :) ( tak w ogóle jeżeli gdzieś na oczy nawinie mi się jakas trochę zgnita Boldora ale z kietą a nie tym ustrojstwem jak w traktorze to łykam jak pelikan) Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez rozkosmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 to autentyczny motocykl żadna przeróba . W połowie lat 90 można było je spotkać na zlotach w Polsce. Teraz praktycznie unikat. Arcy ciekawy motocykl waty tych 7000 koła .Wspaniały egzemplarz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Znalazłem , rozkosmany miałeś racje , biegi górskie i blabla , po ch... nie wie tego nikt , i wynika z tego ze ten custom co ja widziałem to sam nie wiem co było Link do wyjaśnienia http://www.motorcyclespecs.co.za/model/honda/honda_cb900c%2082.htm Ja mam dwie Boldorki ale nie oddam :) ale czasami sie trafiają będę miał na uwadze , napisz namiar na priv . Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Malykrata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zajebiscie :)Nie muszę szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 kupuj ku*wa nie czekaj na nic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Ja mam dwie Boldorki ale nie oddam :) ale czasami sie trafiają będę miał na uwadze , napisz namiar na priv . Ale żyła z ciebie:)Zapodaj jakie obrazki co jak się napatrzę to znienawidzę Swoja drogą to ten z 10-ma biegami to faktycznie trudno spotykany. Jeżeli masz jaka kasiorę -zaskórniaka to bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deplay Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Z tego można zrobić fajnego bobberka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek316 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam!!!Jestem nowym posiadaczem Hondy Magny 750 v45 i do dzisiaj było wszystko ok. ale dzisiaj wymieniłem aku. i motor odpalał jak należy i po jakimś czasie chciałem strzelić rundkę a w Madzi nawet kontrolki się nie zapaliły i nie mam pojęcia co mogło się stać pomóżcie co mam robić...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Przede wszystkim umiescic post we wlasciwym dziale zaczynajac nowy watek, a nie dopisywac sie komus do jego watku.Po drugie porzadnie dokrecic klemy akumulatora ( kluczem a nie srubokretem ).Po trzecie kupic sobie tani miernik mierzacy napiecie, natezenie i opory pradu i mierzyc sobie co jak i gdzie dziala,zeby banalnych pytan na forum nie zadawac tylko jezdzic :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 http://otomoto.pl/honda-cb-900-custom-10-biegow-wal-unikat-M3967307.html Kolejna sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał.89 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Witam i od razu przepraszam za odgrzanie kotleta.Posiadam CB900C i muszę napisać sprostowanie na temat reduktora, działa to tak, że masz pięć biegów krótkich i pięć długich.Jak można się domyślić, krótkie świetnie się spisują w mieście, a długie w trasie. Podczas jazdy nie da się manipulować reduktorem, by zmienić przełożenie trzeba się zatrzymać, wrzucić luz, przestawić wajchę reduktora i cofnąć moto odrobinę do tyłu, wtedy dopiero zaskoczy :)Jak ktoś ma jakieś pytania, chętnie pomogę. Edytowane 4 Października 2014 przez Rafał.89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi