jannikiel Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Akurat to był przykładowy motocykl, podobny stoi w blaszanym garażu, odpalany, sprawdzony, jeżdżący, nie dymiący, ma uszkodzoną przednią lampę, tylną i chyba jak pamiętam lewe kierunki, i też cena w granicach 8000... Ja kiedyś miałem CB 750 K-6 dlatego podchodzę do tego z sentymentem, a sprzedałem o ile mnie pamięć nie myli za 8500 zł...tylko, że to parę late temu było... Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemarko Opublikowano 10 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Witam wszystkich zainteresowanych. Poszukuje do mojej hondy instrukcji obsługi, katalogu w języku polskim?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemarko Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Witam.Prace nad cb rozpoczęte. Mam problem z odkręceniem śruby widocznej na zdjęciu, to samo jest z drugiej strony. Po prostu obie się kręcą razem z nakrętka. Oczywiście nie ma tam dojścia ponieważ nakrętka jest zgrzana kawałkiem błotnika - wszystko widać na zdjęciach. Jak to odkręcić???.Pozdr.... Edytowane 12 Września 2014 przez bikemarko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Udarem.Jak nie pójdzie to uciąć kątówką . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Dokladnie, jedyna droga jak nie ma dojscia dla drugiego klucza.Srube mozna wymienic.O serwisowce w jez polskim zapomnij, jest niemiecka, francuska i angielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Nie wiem co masz zamiar zrobic z błotnikiem , da sie to wypolerowac na lustro ale do pierwszego deszczu , potem pryszcze wyjdą. Jeśli będziesz chromował to ja bym porzadnie te śrubę do błotnika przyspawał Do chromowania miałbyś- błotniki - obudowe amora i spręzyny- reflektor-felgi-kolanka - pradopodobnie osłony lag (założe się że są na sztukalca zapackane minią) i podstawe tylnej lampy- ramke wokół siedzenia -jakieś dekle na silniku No ze 3 koła optmistycznie patrząc :huh: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemarko Opublikowano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Chce sciągnąć błotnik bo ramę chce pomalować. Pewnie dałoby się bez odkręcania wypolerować. Na oryginał raczej nie będzie robiony, za dużo kasy. Ktoś tutaj wspominał, że ma adres do dobrego mechanika co się zajmuje takimi motorami?. Na pewno brakuje mi tam paru części. Jak się pozbywacie rdzy z baku?. Edytowane 13 Września 2014 przez bikemarko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Kiedyś garść nakrętek + śuwaks, teraz chemia, ale w PL nie wiem czy się dostanie taki zestaw...ten błotnik najpierw spróbuj WD + szczotka mosiężna, ale pewnie cała rdza nie pójdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Obstawiam że to do czyszczenia to nasz fosol zdrowo rozcieńczony H2O :bigrazz: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Dziś w Łodzi na bazarze były zwłoki takiej Hondy za 350 zł , tylny blotnik był w tz mint condition , nie wiem czy poszła duzo brakow bylo akle ogólnie była warta grzechu Ja do czyszczenia zbiornika używam .... Kamieni ze sklepu ogrodniczego ..... Nie za ostrych i umytych w benzynie zawsze działa ;) Edytowane 13 Września 2014 przez Malykrata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemarko Opublikowano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Dzięki kolegom za odpowiedz. Spróbuje czegoś wsypać do baku i począsnąć.Zamiast fosolu mam dragon odrdzewiacz, skład praktycznie ten sam, jest tańszy, rdza schodzi, ale pozostawiony matowieje lakier. Cif działa podobnie jak tempo :cool:Spróbuje zrobić paste z cifu, tempo i dodac dragona i na gąbkę. O efektach poinformuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemarko Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Witam. Szybkie pytanie. Czy silnik od hondy cb 250 k4 1973 rok bedzie pasował do mojej hondy cb 250e 1970 rok?, chodzi tez o boczne kapy pod siedzeniem?. W załączniku daje zdjęcia dawcy. Silnik podobno na chodzie, ile można dać za taki silnik?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Pytania do Piotra Dudka, choc ta Honda w 74r miala juz chyba tarczowy z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Silnik będzie pasować, co do boczków plastikowych nie wiem, może być w innym miejscu zaczep, ale chyba mają w tym samym znaczy na 2 bolce wciskane u góry i dziurkę w środku boczka a bolczyk do tej dziurki jako element spinający puszki filtra powietrza....Podobnie miałem w CL 350 1970 rok...Pozdr. J-999 Edytowane 6 Października 2014 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi