Czy-bit Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witam, jak w temacie. Oleju do benzyny dałem 1:50, zmieniłem uszczelke pod głowicą bo myślałem że może woda z chłodnicy wali na tłoka i przez to tak kopci, ale jednak nie. Wiecie może co może być tego przyczyną? Bo jak jade to nic za mną nie widać :D na wolnych obrotach praktycznie wcale nie kopci, ale jak się już da gazu to zadymione ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Uszczelniacze na wale będą do wymiany jeśli Ci ubywa oleju w skrzyni biegów Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Albo uszczelniacze jak pisze kolega, albo środkowa uszczelka silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Najszybciej i najtaniej będzie zobaczyć co z uszczelniaczami. Jeśli po ich wymianie dalej oliwy będzie ubywało, to wtedy można rozkręcać piec Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czy-bit Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Z tego co patrzyłem to mi kapie z jakiejś uszczelki po lewej stronie od dołu. Ale to dlatego by tak kopcił? Bo jak by oleju ubywało to możliwe, że ten olej idzie w cylinder i go przepala co nie? Na wolnych obrotach 3-4k nic nie kopci, dopiero jak dodam gazu to kopci :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 z dozownikiem coś kombinowane było ?rollgaz jest z nim połączony, jest tam regulacja Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czy-bit Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dozownik jest odłączony. Nie wiem.. Może olej jakoś zasysa do komory spalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zobacz, czy go ubywa w skrzyni Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czy-bit Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Ubywa na pewno bo kapie spod motoru bo nieszczelna uszczelka gdzieś jest :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 to najpierw go uszczelnij Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 a generalnie to pozatym tym że ciebie nie widać normalnie to jeździ ?? wkręca się na obroty nie przerywa wszystko ok ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 na moje gdyby pobierał olej uszczelniaczem to były by problemy z rozruchem pieca i jego moca :) chyba ze delikatnie pobiera ale wtedy by raczej tak nie kopcił jak to opisuje autor postu :) zawsze można upuścić trochę krwi z sprzęgła i zobaczyć jak wygląda olej bo olej dostaje sie do skrzyni korbowej ale zapewne ze skrzyni coś tez ucieka do oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 wystarczy naprawdę niewielka ilość przekładniowego do zrobienia zasłony dymnej Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czy-bit Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Pany dzisiaj porządnie rozgrzałem motor przed jazdą i nie kopcił. Wody z chłodnicy też nie ubywa. Tylko nie podoba mi się jak jade na 5 biegu, niby daje mu full gaz ale tak przerywa trochę, i gdy przekręcę manetką to już jest spoko. Gaźnik musze wyregulować bo za dużo paliwa dostaje. I ogólnie wkręca się max 8-9k obrotów, wie ktoś może dlaczego? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 posmyraj palcem magiczną kulę to powiem dlaczego Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi