Piotr Dudek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ja chyba wiem... Zubożona mieszanka skutkuje tym, że jest mniejsze smarowanie (mniej paliwa z olejem), większą temperaturą silnika i w końcu zatarciem silnika. Wygrałem? :) źle - przegrałeś Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperski5450 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 kurde... ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Uboga mieszanka powoduje wzrost temperatury spalin, więc nie trudno się domyślić że nawet dla 2t jest to szkodliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Wiesz w ogóle jaki jest efekt ubogiej mieszanki? Może napiszesz jak można sprawdzić (organoleptycznie) ,czy 2T pracuje na zubożonej mieszance ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Może napiszesz jak można sprawdzić (organoleptycznie) ,czy 2T pracuje na zubożonej mieszance ? Te 2t co upalałem były chłodzone powietrzem i na ubogiej mieszance sprzęt się w lesie cholernie grzał, aż garnek skrzypiał :D Ja się wtedy gówno znałem ale ziom co latałem z nim niby się znał i uczulał mnie na to bo nie miał ochoty mi znowu czegoś robić :D i na upalne lata podlewał mi paliwem, argumentował to jeszcze tym że więcej świeżego paliwa odbierze więcej ciepła z komory spalania ale jak tak teraz myśle to nie wiem czy w 2t daje to takie efekty jak w 4t, w każdym razie nie zatarłem nigdy żadnego pieca w lesie a kat był do oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi