Skocz do zawartości

Fzr 600 pali na 2/3 gary

Szulz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem yamaha fzr 600 91r 3HE, jest to moj pierwszy motocykl wiec jestem zielony jeszcze :)

Przejde do rzeczy od razu:

mial problemy z odpaleniem - wymienilem przewody z cewki(byly wyciagane), oraz swiece i palil normalnie, postał dzien/dwa/trzy.. i odpalal na 3 gary:/ zrobilem 20km po czym odstawilem moto do garazu, po dwoch dniach podchodze to pali teraz na 2 gary. juz nie wiem co robic..

Witam, jestem posiadaczem yamaha fzr 600 91r 3HE, jest to moj pierwszy motocykl wiec jestem zielony jeszcze :)

Przejde do rzeczy od razu:

mial problemy z odpaleniem - wymienilem przewody z cewki(byly wyciagane), oraz swiece i palil normalnie, postał dzien/dwa/trzy.. i odpalal na 3 gary:/ zrobilem 20km po czym odstawilem moto do garazu, po dwoch dniach podchodze to pali teraz na 2 gary. juz nie wiem co robic..

Na trzech cylindrach zrobiłeś tyle km ???

Nie sztuką jest się rozpędzić.
Sztuką jest wyhamować!

A ogłądałeś świece? Może ci zalewa/olejem zarzuca i nie dają iskry.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Tak zorbilem 20km poniewaz smigalem po katowicach bo ogarnialem tłumik a do domu trza bylo dojechac jakos, nawet na 3 garach mial jakas moc.

Wczoraj wykrecilem swiece i byly czarne, wyczyscilem je i nadal to samo. Może to wina ze nie mam wyregulowanego gaznika i nie mam zrobionych luzów zaworowych ?

Niee, na pewno brak serwisu nie ma wpływu na problemy z motocyklem. Tylko po co zakładasz temat skoro wiesz co jest nie tak? Klepaniem w klawiaturę nie naprawisz motocykla. Odezwij się jeśli po zrobieniu serwisu dalej będą problemy.

Why... So... Serious

Czarne świece powinny ci dać do myślenia. A tak po "prostemu" - masz gaźniki do regulacji.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals