Goju Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, posiadam crossa Gilere rx 125 kupiłem zepsutego i zrobiłem w nim remont i wywaliłem nie potrzebną elektryke i mam taki problem, że nie wkreca się na obroty nie mam obrotościomierza jednak są to bardzo małe obroty myślę koło 3-4k. Teraz pytanie co sie mogło stać? Zawór wydechowy źle założyłem? Czy może coś z elektryką? w skuterze pamiętam jak się tak działo to masy nie było... Edytowane 6 Czerwca 2014 przez Goju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Jak wygląda świeca ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 No świeca trochę przylana, ale próbowałem już w różnych ustawieniach gaźnika i nic to nie daje ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr1252001 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 (edytowane) wstaw zdjecie swiecy. też może łapać lewe powietrze gdzieś, też raczej nie bedzie sie wkrecał na wieksze obroty. Edytowane 6 Czerwca 2014 przez hondacr1252001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zdjęcie świecy dużo nam powie Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Zdjęcia świecy nie ma co dodawać bo ledwo co przejechałem 10km, troche tylko była przylana. Problem częściowo rozwiązany, bo sciągłem obudowe ze stożka i moto zaczeło jeździć tylko jeszcze przerywa tak troche na średnich obrotach ale myślę, że to kwestia regulacji, dysze trzeba będzie zmienić. Mam jeszcze pewien problem ze sprzegłem od czasu jak złożyłem silnik nie działa poprawnie tzn. działa ale nie od razu, tak jakby sie tarcze sklejały, bo jak przytrzymie dłużej sprzegło w jeździe i przegazuje to zaczyna działać co jest nie tak ? Może musi chwile pojeździć na tym oleju ? A i jeszcze dodam, że tarcze nie są nowe. Olej w silniku mam ipone Box 2. Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Goju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 jaki stożek ?wstaw mu oryginalnego boxa to będzie jeździć ze sprzęgłem może być większy problem-zajeżdżony kosz Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Stożek taki gąbkowy z obudową z allegro. No szukam oryginału, ale narazie jest tylko jeden koleś co ma części i on sobie troche spiewa za taki kawałek plastiku i gąbki... W jakim sensie ten zjechany kosz ? bo mój wygląda w miarę ok nie ma śladów od tarczy jak już to jakieś minimalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Wybaczcie, że post pod postem ale już nie mam siły do tego moto. Zmieniłem dysze na mniejszą i moto zaczeło chodzić jeździło jak szalone, jednak musiałem zdemontować gaźnik i zbiornik paliwa bo montowałem inny amortyzator i trzeba było rame przespawac, ok zrobiłem założyłem wszystkie owiewki... i od tego czasu jak złożyłem moto jedzie wkręca się już na średnie czuć, te doładowanie i nagle zaczyna przerywać i dalej nie idze regulacja iglicą nic nie daje dalej przerywa, inna świeca to samo, sprawdzałem czy gdzieś kable sie nie rozłączyły ale nic z tego, wydaje mi się ze znowu ma za dużo paliwa na wysokich obrotach tylko to dziwne, że mam stożek a dysza 120 czyli mało, dawać jeszcze mniejsza? świeca czarna lekko mokra ale nie aż tak....Dodaje filmik pod koniec lepiej dopiero słychać: https://www.youtube.com/watch?v=Svalhj7x_4o&feature=youtu.be Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Goju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Dzisiaj sprawdziłem świece po dłuższej jeździe i wygląda trochę dziwnie środek jest czarny a boki ten gwint ma taki wilgotny biały nalot co to może oznaczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Dzisiaj sprawdziłem świece po dłuższej jeździe i wygląda trochę dziwnie środek jest czarny a boki ten gwint ma taki wilgotny biały nalot co to może oznaczać? Daj foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Tu są zdjęcia: http://pokazywarka.pl/iazpxj/ Pół gwinta wytarte z lewej strony żeby było widać ten biały nalot.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Uszczelka pod kaszkietem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 czyli pod głowicą ? jest nówka wycinana na zamówienie;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 No i nie pykło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi