Tuffnels Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam, kupiłem ta Yamaszke i mam problem.Gdy silnik nie pracuje tylne koło nie chce się obracać i nie moge wepchnąć skutera do i z garażu, straszny opór i piski jak by coś tarło. Gdy silnik pracuje to blokada ustępuje ale gdy postawię motor na stojaku koło samo kręci się do przodu. Na wolnych obrotach slysze piski z tylnej części i coś śmierdzi jak przyjezdzam po dluzszej trasie. Problem pojawia się i znika.Czy ktoś moze mi pomoc ? Co to moze byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 odkręcić pokrywę i się wyjaśnia jak się nie ma wiedzy oddać do mechanika Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuffnels Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 W sobote bede mial wolny dzien to odkrece t pokrywe i zobacze co tam sie dzieje. Podziele sie tym co zobaczylem i napisze. Chociaz oprocz paska, nie wiem na co zwrocic uwage za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 miałem podobnie gdy odkręciła mi się nakrętka na korektorze momentu obrotowego cały czas zapierała się o dzwon blokując go i jednocześnie nie dało się obrócić kołem wyglądało tak jak gdyby skuter był na biegu po odpaleniu sam jechał do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuffnels Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 @ hipolfsNo wlasnie to tak wyglada jak by skuter byl na biegu, skutera nie mozna popchac bez wlaczonego silnika bo kolo ciezko sie obraca. Luz jalowy na manetce jest a na stojaku kolo samo sie kreci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Cos jest nie tak ze sprzęgłem odśrodkowym,mogły pęknąć sprężynki,musisz rozebrać to się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuffnels Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Cos jest nie tak ze sprzęgłem odśrodkowym,mogły pęknąć sprężynki,musisz rozebrać to się wyjaśni.Witam, dzisiaj po przyjezdzie z pracy zgasilem silnik, podczas wpychania skutera do garazu kolo sie calkiem zablokowalo i nawet nie odpale silnika bo gasnie jak by byl na biegu i pacha moto do przodu. Jutro mam wolny dzien od pracy to rozbiore tyl i zobacze, stawiam na to sprzeglo jak mowi kolega Goofer. Chyba wariator niema nic do tego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr1252001 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 niczego tam nie brakuje? zadnego dystanstu? za mocno śruba tylnia dokrecona+ brak "dystanstu, podkładki" nie wiem jak to sie nazywa, koło nie bedzie sie kreciło. miałem tak w jednym skuterze w którym malowałem felgi dla kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 wariator nie ma nic wspólnego z tym gdyby to była wina wariatora to blokowało by wał nie koło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuffnels Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 PROBLEM ROZWIĄZANY. Witam wszytkich i dziekuje za pomoc, znalazlem usterke, to samo co mial kolega hipolfs, czyli odkrcona nakretka (ta duża) na sprzegle, dokrcilem ja i wszystko gra. Dobrze, ze nie ruszalem najpierw wariatora bo nawet nie mam odpowiedniego klucza, tak jak Goofer mowil najpierw odkrecilem sprzeglo i poogladalem cale. Nie bylo latwo odkrecic tej pierwszej nakretki bo wszystko sie obracalo, ale jakos przyblokowalem kolo lancuchem o rame i dalo rade, a zapieczona byle na amen. Musze sobie kupic ten sciagacz, przyda sie. Skuter normalnie odmulilo po tym, zapiernicza jak szerszeń, super jest Yamaha Cygnus 125, fajnieze sobie z tym poradzilem, bo w serwisie by mnie pewnie zrzezbili ze 100 funtow za dokrecenie glupiej nakretki, dzieki wszystkim za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Jeśli nie chcesz mieć tego zonka po raz drugi wrzuć klej na gwint lub uzyj podkładki blokującej Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuffnels Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Jeśli nie chcesz mieć tego zonka po raz drugi wrzuć klej na gwint lub uzyj podkładki blokującejDobra rada, podzialam cos w tym temacie BTW, moze mi ktos dac namiar na te dwa przybory, jeden do sciagania i zajkladania sprzegla a drugi do wariatora ? Jak to znalesc w sklepie internetowym ? Dobra rada, podzialam cos w tym temacie BTW, moze mi ktos dac namiar na te dwa przybory, jeden do sciagania i zajkladania sprzegla a drugi do wariatora ? Jak to znalesc w sklepie internetowym ?... bo ja to tzw ruskim kluczem robilem (mlotek i przecinak) :) hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 klucz pneumatyczny(albo elektryczny) to się nazywaa do czego chcesz ten ściągacz ?jedynie potrzebujesz dużego imadła żeby przyblokować sprężynę centralnącała reszta się składa bez oporów Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuffnels Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 klucz pneumatyczny(albo elektryczny) to się nazywaa do czego chcesz ten ściągacz ?jedynie potrzebujesz dużego imadła żeby przyblokować sprężynę centralnącała reszta się składa bez oporówmi chodzilo o blokade do wariatora i sprzegla, zeby je sciagnac, ja sobie poradzilem tak ze zablokowalem kolo lancuchem o rame, ale zeby to sprzeglo np. dokrecic to juz problem, ja to na szybko mlotkiem i przecinakiem dopierniczylem. W warsztatach maja jakis uniwersalny chwytak do takich rzeczy na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dorob sobie klucz na zasadzie klucza do szlifierki kontowej tylko większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi