Skocz do zawartości

Znikające luzy zaworowe

grizzli
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zmień szlifierza

Spoko, nie wspominał, czy to będzie na zimno, czy na chama. Może 0,2 większa i na azot. Mnie interesuje wynik naprawy, a nie metoda. Ma być dobrze, a do tej pory było. :)

Nic mu nie będę sugerował, bo sam tego nie lubię. A biorąc pod uwagę to, że mnie nigdy przez tyle lat na kulawego konia nie wsadził, powinno być dobrze, jeśli się na tę operacje zdecydował. Zawsze jak było coś, co niekoniecznie musiało zagrać albo miało małe szanse powodzenia, to nigdy się tego nie podejmował. :)

zamiast kombinować z wkładaniem gniazda zaworowego co zapewne skończy się nie najlepiej i wtedy jeszcze większymi kosztami pomyśl co może się stać z silnikiem jeśli gniazdo wyleci lub pęknie :) lepiej pogmerać w internecie i poszukać drugiej głowicy :) ja mam jednego zaufanego speca od tych spraw i zawsze mi powtarza że jeśli japoniec coś zrobił i potem to się rozwali to nigdy się tego nie robi tylko kupuje drugie bo jakiekolwiek naprawy cudowanie to jedna wielka loteria gdzie najczęściej prowadzi do punktu wyjścia

To załatw mi taką głowicę w dobrym stanie, a moja wdzięczność będzie wymierna. A ja nie będę musiał rzeżbić w gównie.

Edytowane przez grizzli

Spoko, nie wspominał, czy to będzie na zimno, czy na chama. Może 0,2 większa i na azot. Mnie interesuje wynik naprawy, a nie metoda. Ma być dobrze, a do tej pory było. :)

Nic mu nie będę sugerował, bo sam tego nie lubię. A biorąc pod uwagę to, że mnie nigdy przez tyle lat na kulawego konia nie wsadził, powinno być dobrze, jeśli się na tę operacje zdecydował. Zawsze jak było coś, co niekoniecznie musiało zagrać albo miało małe szanse powodzenia, to nigdy się tego nie podejmował. :)

To załatw mi taką głowicę w dobrym stanie, a moja wdzięczność będzie wymierna. A ja nie będę musiał rzeżbić w gównie.

a SAM nie potrafisz sobie poszukać , proszem Ciem bardzo - http://www.bike-teile.de/index.php?seite=einzel&teilid=281560

szukanie zajęło mi 30 sekund

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

jak to się mówi dla chcącego nic trudnego będziesz chciał to znajdziesz :) głowice w dr fakt słabość ale to nie jest to samo co w kawkach wał gpz/gpx gdzie znalezienie dobrego wału graniczy z cudem a jeśli się znajdzie to trzeba dać tyle co za cały piec w niewiadomym stanie :) ja na twoim miejscu nie pchał bym się w żadne regeneracje i bajki Staśka spod stodoły że to będzie śmigać

bajki Staśka spod stodoły że to będzie śmigać

Jeżeli potrafi to zrobić zgodnie ze sztuką to nie ma przeciw wskazań ale do tego potrzebny jest termos z ciekłym azotem.

Oj, młody czlowieku, chyba popłynąłeś za daleko. Ja, przyznaję, jestem leniwy, bywam złośliwy, ba, nawet wredny ale nie bezczelny, (chociaż uważam, że w Niemczech to się nie liczy, ale chyba w Polsce już też znalazłem), ale ty z tą stodołą...No wiesz? :mad:

głowice w dr fakt słabość ale to nie jest to samo co w kawkach wał gpz/gpx

To te dwa elementy się między sobą różnią?

Edytowane przez grizzli