macio129 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Mam jeszcze jedno pytanko w moim kx 125 98r nie ma 2 biegu jak sie jedzie wrzuce 2 cos zgrzyta a na zgaszonym silniku jak wrzuce 2 bieg to normalnie odpala i jest opur jak sie pcha co to moze byc. Czy tryby do wymiany czy moze jakis wodzik czy cos innego co tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Skrzynia do roboty,a konkretnie koła drugiego biegu zapewne z wodzikiem.Koszt naprawy w przybliżeniu 600-1000 zł Mam prośbę-pisz o problemach w jednym temacie Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 poczytaj ile daje te 20%. Nie chce mi tłumaczyć o to daje, odpowiedz sobie na pytanie dlaczego w f1 w tirach i tam gdzie jest ryzyko wystrzału opony, czy tam gdzie ciśnienie narażone jest na gwałtowny spadek/wzrost przez np obniżenie/podwyzszenie temperatury otoczenia, stosuje się azot... Zasięgnij trochę wiedzy później możemy podyskutować. Za nabicie amorka azotem zapłacisz max 10 to nie są wielkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 8l na 2h.. to trochę dużo... kup nowe dysze (takie jak powinny być) ustaw gaźnik i patrz co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 poczytaj ile daje te 20%. Nie chce mi tłumaczyć o to daje, odpowiedz sobie na pytanie dlaczego w f1 w tirach i tam gdzie jest ryzyko wystrzału opony, czy tam gdzie ciśnienie narażone jest na gwałtowny spadek/wzrost przez np obniżenie/podwyzszenie temperatury otoczenia, stosuje się azot... Zasięgnij trochę wiedzy później możemy podyskutować. Za nabicie amorka azotem zapłacisz max 10 to nie są wielkie pieniądze. Pompowanie kół azotem zostało zaciągnięte z lotnictwa kolego. Koła w samolotach pompowane są stu procentowym azotem ponieważ AZOT JEST NIEPALNY i podczas wybuchu takiego koła nie powstaje płomień/ogień co mogłoby spowodować pożar itpTo,że na wulkanizacji nabijają Ci koła azotem jest chwytem za twoją kieszeń i pompowaniem kasy z klientów Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 8l na 2h.. to trochę dużo... kup nowe dysze (takie jak powinny być) ustaw gaźnik i patrz co się dzieje. A co powiesz na to,że w ciągu 1,5 h moja cr125 wydoiła cały bak (7,5L) ?Jak dla mnie to normalne spalanie jak na 2T i styl jazdy Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Pompowanie kół azotem zostało zaciągnięte z lotnictwa kolego. Koła w samolotach pompowane są stu procentowym azotem ponieważ AZOT JEST NIEPALNY i podczas wybuchu takiego koła nie powstaje płomień/ogień co mogłoby spowodować pożar itpTo,że na wulkanizacji nabijają Ci koła azotem jest chwytem za twoją kieszeń i pompowaniem kasy z klientów Powiedz mi czy ja miałem Ci przedstawić jakąś historie genezę gdzie był stosowany azot? NIE! Napisałem tylko w jakich przypadkach ma to realne praktyczne i fizyczne odzwierciedlenie, fakt to ze był stosowany w lotnictwie i jest nie palny (ble ble ble) to prawda... ale w samochodach nie o ta właściwość tutaj chodzi. Nie będę się z tobą kłócił (jestem właścicielem dużego serwisu oponiarskiego wiec co ja mogę wiedzieć..), szkolenia, wykłady, badania itp. inne pierdoły na których na pewno NIE wypowiadają się tak obeznane osobliwości jak Ty tez o kant doopy rozbić, bo przecież wszystko to bzdury i naijanie ludzi w butelke... Wybacz ze tak naskakuje ale denerwują mnie ludzie którzy posługują się powierzchowną, szablonową wiedzą, ale nie po to marnuje czas, pieniądze żeby jeździć po całej europie, robić doświadczenia przy wysokich prędkościach, rożnych temperaturach, wilgotnościach, badania które trwają długo i mozolnie ALE CO JA MOGĘ WIEDZIEĆ... Nie spamując, nabij amora wartościami jak powyżej (post 6)a czym nabijesz to już tylko Twoja decyzja, zawsze będzie lepiej niż bez luftu. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Skoro kupił dopiero moto to wątpię ze odkręca na maxa manete i spala takie ilości. Wiele zależy od stylu jazdy i wykorzystania potencjału silnika. Nie piszę ze nie jest to możliwe podejrzewam że takie to spalanie to trochę za dużo jak na 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 10-12L/100km dla sety to całkiem normalne Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Dzięki za wykład,ale jednak nie będę pompował kół azotem :icon_razz: -wolę tą kasę wydać na czteropaka :bigrazz: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Kolege ty go kupiles kolo kielc ? byl wystawiony za 2600 chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macio129 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 no koło kielc cena troche niszsza bo negocjacja a co a z tym biegiem to wkoncu nie tryb 2 biego tylko inny tryb nie wchodzi w tamten czyli wogule nie wbija biego dlatego nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrio456 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Słuchajcie forumowicze , mam 14 lat i 175 wzrostu zastanawiałem się nad kupnem kawasaki kx 125 cena 5000 zł i rocznik 2005r. Zaznaczam że będzie to mój pierwszy motor i nie chciałbym się bawić w przejściówki i dlatego decyduję się na 125cc . Służyłby mi do jeżdżenia po górkach , lesie, itp. Mam do was proźbę , żebyście się wyrazili na ten temat , co sądzicie , może polecicie coś innego , proszę o opinię . Z góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 KX to "full cross" a nie enduro Zaznaczam że będzie to mój pierwszy motor i nie chciałbym się bawić w przejściówki To od razu ćwiare kupuj. Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrio456 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 250 cc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi