salakp Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Witam ! Jestem tutaj nowy , ale mam problem i nie wiem o co chodzi , od 2 dni w moim motorze tj. Harley Davidson Electra z 2003 roku zauwazylem ze jest znaczny spadek mocy wgl nie ciągnie jak powinien ! Zdarzyło mi sie ostatnio ze mialem bardzo mocna rezerwe ale zatankowałem przejechalem sie odpalilem za 2 dni i zauwazylem spadek mocy , swiece nie sa zalne . Gdy wyciagne 1 fajke to motor działa gdy ponownie wsadze ją wyciagne 2 motor przestaje działac , gasnie . Filtr powietrza jest nowy . Ostatnio zauwazyłem ze cieknie mi olej z pod klawiatury(wtedy bylo wszystko git ) Co moze byc przyczyna ? Motor wszytko jezdzi pali itd tylko nie ma odpowiedniej mocy jest poprostu słaby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indian Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 może jedna ze świec padła ,sprawdź :huh: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salakp Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 swiece sa wlasnie dobre daja iskre , nawet gdy zamienie je odwrotnie dalej to samo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 zobacz przewody czy jest ok, wykrec swiece i sprawdz czy daja iskre jak zakrecisz rozrusznikiem nie pali ci się kontrolka od silnika ? wyciek z rockerboxa - usuń chyba go nie przegrzałeś, co ? wracając do info, że miałeś 0 w zbiorniku, mogła się pompa zapowietrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Jeden cylinder nie dziala, ten z ktoregomozesz zdjac fajke a silnik dalej chodzi - trzeba tylko znalezc dlaczego :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salakp Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 kontrolka od silnika sie nie pali , przewody sa ok , jak daje rozrusznikiem swieca daje iskre , przegrzac? co masz na mysli ? a gdzie taka pompa mogla sie znajduje? ?Jak wyciagne swiece(fajke) ktora jest pod siedzeniem motor działa , gdy wloze ja i wyciagne fajke ta przy kierownicy silnik gasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Do sprawdzenia: świece,przewody zapłonowe, cewka, ciśnienie sprężania (przy wymianie świec). Silnik pracuje równo? Czy strzela i prycha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 kontrolka od silnika sie nie pali , przewody sa ok , jak daje rozrusznikiem swieca daje iskre , przegrzac? co masz na mysli ? a gdzie taka pompa mogla sie znajduje? ? Jak wyciagne swiece(fajke) ktora jest pod siedzeniem motor działa , gdy wloze ja i wyciagne fajke ta przy kierownicy silnik gasnie. przy kierownicy nie ma fajki - hehe określa się przedni cylinder lub tylny cylinder z Twojego opisu wynika, że nie chodzi przedni cylinder ( świeca działa, przewód świecy ok, cewka ok ) to pozostaje sprawdzenie czy podaje paliwo sprawdź też sprężanie w cylindrach a najlepiej zrobisz jak zaprowadzisz moto na serwis bo sam tych spraw chyba nie ogarniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salakp Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 silnik pracuje równo ;) chyba bedze musiał to zrobic ;) dzieki za porady ;0Byłem przed chwila na CPN zatankowałem do full przyjechalem do domu , wyciagnałem swiece odpalilem przejechalem sie i wszytko juz git . ufffff ale ulga ! Chyba zapowietrzyła sie pompa od paliwa... ! Temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 silnik pracuje równo ;) chyba bedze musiał to zrobic ;) dzieki za porady ;0 Byłem przed chwila na CPN zatankowałem do full przyjechalem do domu , wyciagnałem swiece odpalilem przejechalem sie i wszytko juz git . ufffff ale ulga ! Chyba zapowietrzyła sie pompa od paliwa... ! Temat do zamknięciatak jak wcześniej pisałem, dobrze, że masz już problem rozwiązany, postaraj się nie doprowadzać do takich sytuacji bo może pompa tego nie wytrzymać, a naprawa zaboli finansowo... pozdro i szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi