MisiekSka Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Dzień dobry wszystkim :)Poszukuję motocykla zarówno na krótkie przejażdżki i odrobinę szaleństwa jak i na trochę dłuższe(powiedzmy 200km).Chciałbym żeby był wygodny dla mnie jak i dla plecaka,ale nie chcę turystyka.Mocny,wygodny,nieawaryjny i przyciągający wzrok.To mój typ :)Budżet powiedzmy do 15k.W MT-01 cholernie podoba mi się połączenie silnika wojownika z sportowym wyglądem.O dźwięku nawet nie mówię bo miażdży.Ale raczej wygodny to on nie jest i trochę ponad budżet.Co do XJR i Bandziora to oba mi się podobają ale nie wiem jak z wrażeniami z jazdy.Jakie macie opinie nt tych moto?Może jakieś inne propozycje w stylu naked,MT-01? (Choppery,turystyki,plastiki odpadają).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Dużych nakedów to wybór jest... Fazer, Honda CB1300, Kawa ZXR1200. I naprawdę różnice są pt. "co się komu podoba". Ja np. wolałbym silnik chłodzony cieczą a nie olejaka. Jak chcesz "szpecjal" to jest Honda X-11 - starsze moto, ale jakość hondy, silnik od XXa, nie do zajechania. Ale do szaleństwa to one wszystkie trochę ciężkawe. Do szaleństwa to może Duke'a KTM sobie poszukaj :) chociaż za 15k to może być problem.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekSka Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Dzięki za propozycjeFazer jest zbyt modern jak na mój gust.Ta kawa całkiem ładna ;)Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pini0 Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Mój wujek ma Fazera, raz zaliczył wyprawę na moim Bandicie (jakieś 500-600km) i bardzo sobie chwalił wygodę jazdy, siedzenie szczególnie - w tym sensie, że wygodniej niż na Fazerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbied1 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Spójrz na Moto Guzzi Breva 1100 w czarnym malowaniu z czerwonym siodłem, sam taki posiadam i jestem wręcz zakochany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 True, true.. Gutki ładna rzecz... Jest też taka ślicznotka, MotoGuzzi Bellagio... śliczny... http://www.motoguzzi.pl/files/c_bellagio.html Może nie do końca naked, bo trochę custom, ale ładny A co do "nowoczesności" - no ja mam CB650 jako "pięknego klasyka" a jak potrzebuję do wrocka śmignąć to szybciej/wygodniej fazerem :) (ja mam starego an gaźnikach, mi się bardziej widzi od nowszego) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi