grzesio222 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Jeżeli można to i jak bym skorzystał z najświeższych wiadomości z pierwszej ręki ;) Czy mógłbyś w pigułce napisać jak wygląda kwestia opłat/winiet w krajach Bałkańskich? Oczywiście w odniesieniu do motocykli.Chodzi mi o: Słowacja, Węgry, Bośnia, Czarnogóra, Albania, Macedonia, Bułgaria, Rumunia. Z góry wielkie dzięki !Słowacja motocykle bezpłatnie Węgry opłata jak jedziesz autostradą coś ponad 1000 forint nie pamiętam kupowałem razem z paliwem Czarnogóra,Macedonia, Albania bez opłat w Rumuni byłem rok temu nic nie płaciliśmy w Bułgari nie wiem Chorwacja bramki Słowenia chyba 35zł Stroman ma lepszą pamięć może się odezwie :) ale nie jest to jakaś duża kasa. Ale wiem na pewno w Albani JD 0,7 do pokoju 25 E :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe68 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Cześć panowie Amoze ktoś był dalej nigdzie nie moge znaleść ile kosztują autostrady, z Grecji z góry dzieki Cytuj http://www.youtube.com/user/piotrpepe68https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1http://piotrgierasinski.blog.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Byłem na moto w Grecji,objazdówka przez Chorwację,Czarnogórę ,Albanię.W Grecji nie był to jakiś wielki koszt,nie pamiętam ile.Jak na razie najdroższe autostrady przejechałem we Włoszech.W drodze na Sycylię i z powrotem ok 180€ Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 no w Albanii o tym, że jechałem "autostradą" świadczył znak koniec autostrady. Do dzisiaj się zastanawiam czy to nie był jakiś żartTrzeba podkreślić że na tej Albańskiej ,,Autostradzie" pasem awaryjnym jadą samochody w przeciwnym kierunku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brii Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) .. Edytowane 26 Maja 2014 przez brii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroman Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Jeszcze jedna informacja.Na mapach, tych elektronicznych jak i papierowych jest zaznaczona droga M9 z miejscowości Peć do Andrijewica w Czarnogórze. W rzeczywistości na tej drodze nie ma przejscia granicznego. Droga kończy się nagle wysoko w górach,ale jest megaklimatyczna, wije się kanionem górskiego potoku. W ogóle jakość dróg w RKS jest powiedziałbym dość dobra, a i ceny bardzo przystępne.Najbliźsze czynne przejscie jest w Rozaje, do którego prowadzi szosa na której amatorzy winkli i dobrego asfaltu mogą dać upust swoim emocjom!!!!!!!!!Udanych wycieczek. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Stroman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 a jak wyglada przejazd Kosowo - Macedonia ? albo z innej beczki pytanie , jak leciec Z Baru w Czarnogorze do Rumunii (blisko Constanca) . Nawka wskazuje ze przez Albanie , Kosowo , Macedonie i Bulgarie , motocykle typowo szosowe wiec odpada jazda szutrami , albo jakimis mega dziurawymi drogami. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroman Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 W Albanii główne drogi są w dobrym stanie a do Kosova jest nowa autostrada, nie jechałem. Nie radzę robić skrótów bo się można nieźle nadziać, zwłaszcza jak lecisz sportem. W Macedonii masz też drogi w dobrym stanie, tylko ta nieszczęsna ZK ale wg. mnie warto dać te kilka euro i myknąć przez KSV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_Palma Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Cześć panowie Amoze ktoś był dalej nigdzie nie moge znaleść ile kosztują autostrady, z Grecji z góry dzieki Byłem 3 tygodnie temu w Meteorach - północna Grecja. Opłata na bramkach niewielka 1,5 - 3 EUR co około 50/70km Autostrady wspaniałe - szeroko, niewielki ruch, piękne widoki, zero policji. Podróżuje sie extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brii Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) a jak wyglada przejazd Kosowo - Macedonia ? albo z innej beczki pytanie , jak leciec Z Baru w Czarnogorze do Rumunii (blisko Constanca) . Nawka wskazuje ze przez Albanie , Kosowo , Macedonie i Bulgarie , motocykle typowo szosowe wiec odpada jazda szutrami , albo jakimis mega dziurawymi drogami.Autochtoni polecają jazdę przez Kosovo ale droga w całości przez Albanię zła nie jest (SH6 przez Bulqize) - przejechaliśmy bez problemów na VFR i CBR. Macedonia ma dobre drogi tylko przygotuj sobie ich gotówkę do płacenia na bramkach, nie są przyzwyczajeni do płacenia kartami i zabiera to dużo czasu. Opłaty są niewielkie - w przeliczeniu na złotówki wychodzi ~2-3zł na bramkę. W Bułgarii drogi na pierwszy rzut oka nie wyglądają najlepiej ale to złudzenie są dobre, bez problemów można po bocznych lecieć 100 - 120km/h, ruch mały. Leciałem w odwrotnym kierunku, mogę polecić drogę przez Sofię a potem w stronę Bukaresztu, z Bukaresztu autostradą na wybrzeże da się dojechać w 2 godziny, opłat dla motocykli nie ma :) Edytowane 11 Lipca 2014 przez brii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 jeszcze pytanie , jechal ktos droga SH5 , zaczyna sie zaraz za granica z Czarnogora , pierwszy odcinek do Kukes widze ze bardzo krety :) wiec moze byc ciekawie. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi