Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Cześć, jestem świeżo upieczonym pasjonatem motocykli, od września jestem szczęśliwym posiadaczem ZX9R. To jest mój pierwszy motocykl więc nie chcę inwestować w niego dużo pieniędzy. Jak wiadomo 20 lat to już trochę sporo lecz planuję zakup nowej maszyny na następny sezon. Ostatnio został mi zabrany dowód za ogumienie więc pierwszy raz zabieram się za zdjęcie przedniego koła. Tutaj pojawia się magiczny problem: jak? Nie posiadam aktualnie żadnego podnośnika i chciałbym to koło zdjąć samodzielnie. Rozważam postawienie motocykla na katalizatorze: pieniek + deska, czy to aby na pewno mądry pomysł? dziewiątka jest dość ciężkim motorem i nie jestem pewny czy mój plan wypali.Jakieś inne pomysły? ktoś robił takie zabiegi amatorskim sprzętem?Ps. Zależy mi na czasie muszę odzyskać dowód do 1 maja (rozpoczęcie sezonu w moim mieście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Soker - stojak na przednie koło kosztuje ok 100PLN i trudno go nazwać profesjonalnym sprzętem.http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/images/fullfoto/foto_produktow/MGPSTD02.jpgW necie masz tego full. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Tak wiem mała cena lecz chodzi o to że aktualnie nie jestem dyspozycyjny aby ten stojak kupić, aktualnie jestem poza domem. Wracam do domu dzień przed rozpoczęciem i chciałbym to tak szybko załatwić jak to możliwe. W grę wchodzi też oszczędnośc w tym miesiącu więc takiego typu wydatki na razie odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Lewarek samochodowy pod kolektory lub silnik jak jest dojście a sprzęt na bocznej podstawce. Jest to nawet lepsze jak stojak bo masz regulację wysokości co do mm, więc później łatwiej koło założyć. No a katalizatora to raczej w zx9r nie ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Qrwa , fota została u byłej jak apka była ogolona z obu kół i całego przodu . Stała na stopce , krzesłach , lewarku ,deskach i klimatyzatorze :D Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soker Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 czyli jednak można :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 pod 1 lage dajesz pieniek, cegły, lewarekpod 2 lewarek samochodowy i odkręcasz koło a moto wisi w powietrzu podłóż wtedy coś pod silnik żeby moto nie wykręciło fikoła i nie narobiło biedy przed sezonemżadna wielka filozofia...ewentualnie jak będziesz to robił w garażu podwieś za półkę do sufitu (przód to nie problem gorzej jest z tyłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi